English version of this page

Tilbud om hurtigtesting på Blindern campus

Tirsdag 2. mars kl. 10.00 starter SiO Helse koronatesting i stor skala av studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo. Alle som skal innom Blindern campus i løpet av de neste tre ukene blir oppfordret til å ta en hurtigtest én gang i uken.

Student utenfor Covid-19 teststasjon på campus

Foto: Petter Sandberg/SiO

Tilbudet er kun for UiOs studenter og ansatte, og er frivillig. Adgangs- eller ansattkort må vises ved oppmøte. Det er mange som vil teste seg, og SiO Helse kan ikke garantere test selv om du står i kø.

Målet er å få testet studenter og ansatte som ikke har symptomer for å sjekke om de likevel er smittet med korona. Slik kan man raskt sette inn smittesporing, vurdere behov for karantene og unngå videre spredning. Dette kan bidra til å holde UiO og andre undervisningsinstitusjoner åpne uavhengig av smittetrykket i samfunnet for øvrig.

Blindern får dermed to teststasjoner: Én på Fredrikkeplassen for dem som har symptomer på korona og derfor må teste seg, og én ved Idrettsbygningen for dem som ikke har symptomer, men som helsemyndighetene likevel ønsker å få testet.

Hurtigtesten som tilbys studenter og ansatte uten symptomer er en såkalt grunn test. Det vil si at den tas i den ytre delen av nesen, slik at man slipper den lange testpinnen. Og siden ønsket er at alle tester seg én gang hver uke, er det mulig å se an eventuelle køer og heller komme tilbake i løpet av uken.

Hurtigtesten er et drop-in-tilbud.

Åpningstider for hurtigteststasjonen

• Mandag - fredag kl. 9 - 17 (stengt mellom 11.30 - 12.15
  • I påsken er det stengt fra torsdag 1.4 til og med mandag 5.4

Oppfordrer alle på campus til å bidra

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, håper testing av studenter og ansatte vil bidra til å holde universitet mest mulig åpent framover.

– Jeg er svært glad for at vi har fått dette på plass. For oss er det viktig å kunne ønske studentene velkommen til en trygg campus som er så åpen som mulig. Nå oppfordrer jeg studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo som oppholder seg på campus til å teste seg en gang i uken, sier han.

Det er Helsedirektoratet som har tatt initiativ til økt testing ved videregående skoler, høgskoler og universiteter. Når SiO Helse har sett hvordan hurtigtestingen fungerer på Blindern, er håpet å etablere tilsvarende tilbud på flere undervisningssteder.

Skal teste opp mot 2000 hver uke

Fra tirsdag 2. mars vil helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) teste totalt mellom 1500 og 2000 studenter og ansatte i uka på Blindern campus.

Universitetet i Oslo har jobbet godt med smitteverntiltak under pandemien, og det har ikke vært tilfeller av smitteutbrudd som kan kobles til campus. Campus har likevel vært stengt i lange perioder under pandemien, som et ledd i nasjonale og lokale smitteverntiltak.

Digital undervisning har vært hovedregelen for de 28 000 studentene.

Se for øvrig UiOs oppdaterte koronasider.

Publisert 1. mars 2021 12:21 - Sist endret 12. okt. 2021 09:39