Minifestival om et bærekraftig samfunn

Hva skjer med demokratiet vårt? Klarer vi å ta vare på kloden? Hva lærte vi om oss selv og samfunnet under pandemien?

Bildet kan inneholde: bygning, grønn, fotografi, gul, anlegg.

Universitetet i Oslo feirer 210 år og inviterer til festival 31.august - 2.september om hvordan vi omstiller oss til et bærekraftig samfunn.

Festivalen finner sted på Klimahuset i Botanisk hage, i Universitetshagen og på Domus Bibliotheca i sentrum. På grunn av pandemien er det begrenset med plasser, derfor blir også festivalen strømmet.

– Studentene våre blir viktige endringsagenter i framtiden. Vi gleder oss til å få vite hva forskningen kan si oss og diskutere noen av vår tids viktigste problemstillinger, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Programmet spenner over temaer som klima, miljø, demokrati, innovasjon, medborgerskap og akademisk frihet. Studentparlamentet ved UiO utfordrer også universitetet selv til å bli grønnere.

– Vi vil bidra til en kunnskapsbasert samtale og debatt – du kan kalle det vår lille Arendalsuke, sier Stølen.

Publisert 24. aug. 2021 09:34 - Sist endret 24. aug. 2021 13:24