Strålende resultater for UiO i EU-tildeling

Da resultatet fra Marie Skłodowska-Curie Actions for 2020 ble offentliggjort i dag, ble det klart at UiO får 25 tildelinger. Det totale antallet norske tildelinger er 47.

Bildet kan inneholde: produkt, skrift, magenta, merke, grafikk.

Illustrasjon: EU-kommisjonen

Dette er en gledens dag! Det store antallet tildelinger vil ha en svært positiv effekt på våre allerede attraktive fagmiljøer, sier rektor ved UiO, Svein Stølen.

UiO hadde 94 søknader til utlysningen Marie Skłodowska-Curie actions Individual Fellowships (MSCA-IF) 2020. Dette er det høyeste antall søknader fra UiO til MSCA-IF-utlysningen gjennom Horisont 2020.

Det høye antallet søknader forteller oss at UiO er en attraktiv institusjon for yngre internasjonale forskere. Det er all grunn til å se svært lyst på fremtiden til UiO som en fortsatt fremragende forskningsinstitusjon, sier Stølen.

Hele 26,5 prosent av søknadene fra UiO er tildelt midler.

Dette er svært imponerende og gir en god grunn til feiring. Men det viktigste er at vi nå får enda flere av Europas største unge forskertalenter inn i våre forskningsprosjekter, sier Stølen.

Slik fordeler tildelingene seg ved UiOs fakulteter:

• Det humanistiske fakultet 11
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet 8
  • Det samfunnsvitenskapelige fakultet 3
  • Naturhistorisk museum 2
  • Det medisinske fakultet 1

Om MSCA IF:

Marie Skłodowska-Curie actions Individual Fellowships (MSCA IF) er en EU-ordning under Horisont 2020 som flere norske universiteter benytter for å rekruttere unge utenlandske talenter.

Les også: 11 toppforskere til HF med EU-midler (aktueltsak fra Det humanistiske fakultet)

Publisert 9. feb. 2021 12:12 - Sist endret 9. feb. 2021 20:39