Team Stølen & Gornitzka blir UiOs nye rektorat

Svein Stølen og Åse Gornitzka blir rektor og prorektor ved Universitetet i Oslo de neste fire årene. Det besluttet Universitetsstyret i dag.

Bilde av team Stølen og Gornitzka

Fra venstre: Åse Gornitzka, Bjørn Stensaker, Svein Stølen, Per Morten Sandset og Mette Halskov Hansen. Foto: © UiO/Anders Lien

– Jeg gleder meg veldig til å fortsette som rektor ved Universitetet i Oslo. Det er en institusjon jeg er veldig glad i og stolt over å få lede, sier rektor Svein Stølen.

Valgplattformen til Stølen og Gornitzka vektlegger blant annet åpenhet, bredere deltakelse og mer forenkling i hverdagen.

– Jeg har med meg et svært dyktig team når vi nå skal ta fatt på arbeidet med å gjennomføre valgplattformen vår. Det er bra, for vi har store ambisjoner på vegne av UiO, fortsetter Stølen.

Arbeidet med å styrke internasjonalt samarbeid både for innen forskning og utdanning blir viktig for det nye rektoratet de neste fire årene.

– Listen over spennende oppgaver er lang – det er mye som rører seg i kunnskapspolitikken nasjonalt, internasjonalt og på den europeiske arena. Vi ser spesielt frem til å fortsette arbeidet med å videreutvikle samarbeidet med våre seks europeiske partneruniversiteter i Circle U., sier kommende prorektor, Åse Gornitzka.

Stølen og Gornitzka hadde ikke motkandidater, og ble derfor valgt etter at universitetsstyret hadde behandlet innstillingen fra valgstyret. Det nye rektorteamet er valgt for perioden 1. august til 31. juli 2025.

Dette er Universitetet i Oslos nye rektorteam

Svein Stølen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, er professor i kjemi og rektor ved UiO 2017-2021. Stølen stilte til gjenvalg med sitt nye team, Stølen & Gornitzka.

Åse Gornitzka, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, er professor i statsvitenskap. Hun er viserektor for forskning og internasjonalisering fra 2017-2021 og blir prorektor med samme ansvarsområde.

Bjørn Stensaker, Det utdanningsvitenskapelige fakultet, er professor i pedagogikk og leder av LINK - Senter for Læring og Utdanning, og blir viserektor for utdanning.

Per Morten Sandset, Det medisinske fakultet, er professor i medisin og viserektor for forskning og innovasjon 2017-2020, og vil fortsette i samme funksjonen i det nye teamet.

Mette Halskov Hansen, Det humanistiske fakultet, er professor i Kinastudier, og blir viserektor for klima/miljø og tverrfaglighet.

 

Publisert 9. mars 2021 13:12 - Sist endret 15. mars 2021 10:21