UiO er verdens 119. beste universitet

Universitetet i Oslo klatrer åtte plasser på Times Higher Educations «World University Ranking» for 2022. 119. plass er best i Norge og Universitetet i Oslos beste plassering noensinne.

Bildet kan inneholde: på dagtid, sky, himmel, arkitektur, shorts.

– Dette er en hyggelig gave på vår 210-årsdag! I fjor klatret vi fire plasser, i år dobler vi fremgangen. Det er selvsagt inspirerende, men slike rangeringer kan svinge og marginene er små, sier rektor Svein Stølen.

Underbygger inntrykket

Universitetet i Oslo gjør det bedre på fire av fem hovedområder i analysen: Utdanning, forskning, internasjonalt samarbeid og inntekter fra næringsliv.

– Rangeringen bidrar til å underbygge inntrykket vi ellers får gjennom tildelinger fra Det europeiske forskningsrådet (ERC) og andre internasjonale fagevalueringer av norsk forskning. Og dette skjer samtidig som den internasjonale konkurransen blir stadig tøffere, sier Stølen.

Han peker på at sterke plasseringer både kan være en døråpner for forskere og studenter, og for universitetet som institusjon. Han understreker at UiO ikke har en strategisk målsetting om å gjøre det bedre på de ulike rangeringene.

– Det er hyggelig med positive resultater, og spesielt når vi setter ny rekord på vår egen bursdag, men i det daglige jobber vi jevnt og trutt med å bedre kvaliteten på alle områder av virksomheten – og det utifra våre egne premisser og vurderinger, avslutter Stølen.

Publisert 2. sep. 2021 09:47 - Sist endret 2. sep. 2021 10:27