English version of this page

UiO følger koronasituasjonen nøye

Studenter og ansatte som er syke bes om å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer. UiO tilpasser virksomheten til smittesituasjonen og følger nasjonale og lokale råd.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, bygning, urbant design, tre.

Universitetet i Oslo følger med på nasjonale og kommunale regler og tilpasser virksomheten til smittesituasjonen. Foto: UiO

Regjeringen presenterte 30. november nye koronatiltak.

Reglene for smittevern, karantene, testing, isolasjon, reise osv. blir jevnlig oppdatert på helsenorge.no, og enhetene bes sjekke der ved spørsmål:  

Eksamen og studier

UiO har planlagt for en usikker smittesituasjon, og har beholdt smitteverntiltak i eksamenslokalene i Silurveien. Kun halvparten av plassene i salene brukes, og det er minst 1 meters avstand mellom kandidatene under eksamen. Cirka 15 % av alle eksamener nå i høst er skoleeksamen med tilsyn, mens 85 % av alle eksamener er andre eksamensformer som hjemmeeksamen/mappe/semesteroppgaver osv.   

Tilstedeværelse og hjemmekontor

Universitetet i Oslo følger med på nasjonale og kommunale regler og tilpasser virksomheten til smittesituasjonen.  Når det gjelder fysisk tilstedeværelse v. bruk av hjemmekontor, er det opp til den enkelte leder i dialog med den ansatte å vurdere dette på bakgrunn av virksomhetens behov for tilstedeværelse sett i forhold til individuelle behov.  

Se mer i UiOs retningslinjer for fjernarbeid

Juleavslutninger

Enhetene må tilrettelegge for juleavslutninger i tråd med smittevernreglene slik at det er mulig å holde avstand.

Munnbind

Enhetene må vurdere om det skal anbefales munnbind der det ikke er mulig å opprettholde tilstrekkelig avstand.

Publisert 30. nov. 2021 15:10 - Sist endret 30. nov. 2021 15:11