Godt nytt år – velkommen til universitetet!

Enten det er fysisk eller digitalt – på Universitetet i Oslo er både studenter og forskere i gang denne uken. Lesesaler, bibliotek og universitetets bygninger er åpne. 

Bilde av studenter som sitter på lesesal med avstand

Lesesalene er åpne. Foto: UiO

–Vi er glad for at vi får tilby fysisk undervisning i mindre grupper for de som undervises på lab, driver med forsøk og ferdighetstrening. Det er helt nødvendig for læringen, sier rektor Svein Stølen. 

Studiestart 

På jus, psykologi og medisin ønskes nye studenter velkommen og i løpet av januar vil vi ta imot omlag 500 internasjonale studenter. 

–Fakultetene og studieprogrammene har laget gode opplegg gitt situasjonen slik at disse kommer inn i studieprogrammene sine på en god måte, sier Stølen. Les mer om studiestart. Les også om studiestart for internasjonale studenter.

Fysisk viktig for læringsmiljøet 

Fakultetene måtte i desember etter at de nye koronarestriksjonene kom, igjen endre på undervisningsopplegget. 

–Vi har hele tiden vært opptatt av å ha så mye fysisk undervisning som mulig og så digitalt som nødvendig. I tillegg vil bruk av både fysiske og digitale undervisningsformer benyttes framover uavhengig om det er en pandemi eller ikke. Fordelen nå er at vi har mye erfaring og får testet ut ulike pedagogiske opplegg, sier Stølen.  

Studentene får beskjed fra sine studieprogrammer om hvilken type undervisning det legges opp til.  

–Fakultetene er opptatt av å sikre et godt læringsmiljø og vi vet at det å ha tilknytning og møtes fysisk er viktig for dette. I tillegg er vi glade for å kunne holde lesesaler og universitetets bygninger åpne for studentene slik at de har et tilbud utover sin egen hybel, sier Stølen.  

Tilstedeværelse for å holde universitetet i gang 

Selvom flere er på hjemmekontor, må mange være på universitetet for å sikre både forskning, administrasjon og drift.  

Vi har laboratorier, instrumenter, forsøk i tillegg til at vi har studenter og undervisning. Dette krever tilstedeværelse i universitetets lokaler. Vi er også opptatt av at stipendiater og postdoktorer har gode arbeidsforhold slik at de unngår forsinkelser. Derfor har vi bedt fakultetene særlig tilrettelegge dersom de trenger fysisk tilstedeværelse.  

Oppdatert informasjon om koronasituasjonen

Publisert 3. jan. 2022 13:01 - Sist endret 3. jan. 2022 13:14