Tjen 5.000 som vert under matte-OL

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.

Erling Johan Skaldehaug og Iunia Melania Antal har allerede meldt seg som verter under matte-OL. Foto: UiO

Vertene trenger ingen matematikkunnskaper, men man må være over 20 år, sosial og utadvendt, pålitelig og ha lyst til å vise frem Oslo. Vertenes viktigste oppgave er å guide utøverne gjennom uken og bistå med avviklingen av arrangementene.

Det er tre typer verter: Lagverter følger et lands lag fra de kommer til Oslo til de reiser. Arrangementsverter bistår med avviklingen fra dag til dag. Konkurranseverter hjelper til som eksamensvakter under konkurransedagene og med å skanne besvarelsene. Det er aller størst behov for lagverter.

Litt jobb, mest moro

Som vert får man – foruten 5000 kroner og en unik opplevelse – delta på ulike arrangementer, som åpningsseremoni og avslutningsfest, utflukter og forskjellige sosiale arrangementer. Du bor på deltagerhotell og får dekket måltider. I tillegg får du litt forskjellig merch, gavekort, attest, erfaring fra et internasjonalt arrangement og huket av for frivillighet på CV’en. Du får opplæring og oppfølging underveis. Og kanskje viktigst: Nye venner.

Minne for livet

– Dette er en mulighet til å være på noe helt unikt. UiO er et internasjonalt universitet der mange av våre studenter har flotte opplevelser i andre land, og nå må vi sammen sørge for at de som kommer hit blir tatt godt imot. Dette blir et minne for livet for både deltagere og vertskap, sier Stølen.

Her finner du mer info og kan melde deg som vert: https://www.imo2022.org/imo/Volunteers

 

Publisert 6. mai 2022 08:47 - Sist endret 6. mai 2022 10:02