UiO-studenter: Spennende mulighet gjennom Nobels Fredsenter!

Nobels Fredssenter skaper et program for studenter som ønsker å bidra til en bedre verden gjennom dialog, samarbeid og problemløsning. Nå kan studenter ved UiO søke om å bli tatt opp i programmet.

Bildet kan inneholde: publikum, begivenhet, øyeblikksbilde, gjøre, t skjorte.

© Nobel Media. Photo: Clément Morin

Ignitor-initiativet er et pilotprosjekt fra Nobels Fredssenter, hvor de inviterer studenter fra hele verden og ulike studieprogram til å delta i en felles digital plattform. Målet er å endre hvordan studentene ser på verden, og gi ferdighetene studenter trenger for å skape den endringen de ønsker i verden.

Racha Hanine er student ved Universitetet i Oslo, og jobber i tillegg med prosjektet ved Nobels Fredssenter.

–Vi er opptatt av at Ignitor-initiativet skal åpne nye dører for studentene som engasjerer seg. Å bli kjent med andre studenter på tvers av faglige og nasjonale grenser gir unike muligheter, forteller hun.

Ignitor-initiativet har store ambisjoner, og har allerede nå – fire måneder etter oppstarten – partneruniversiteter i fem ulike verdensdeler.

–Vi tror på dialog, og det er grunnen til at vi har etablert programmet. I tillegg til dialog med studenter fra andre bakgrunner, vil det også gi muligheter for scholarships og praktisplasser for studentene som blir valgt ut til det eksklusive Ignitor Fellowship, fortsetter Hanine.

Hvorfor søke?

Studenter som er aktive i plattformen omtales som Ignitor-studenter.

• Nobel Ignitor-plattformen legger til rette for ungt engasjement ved å samle studenter fra alle disipliner og universiteter fra hele verden i Ignitor Fellowship-plattformen. Plattformen vil inneholde interessante og inspirerende ressurser for studentene.
  • Studentene har tilgang til ulike muligheter gjennom plattformen som åpner spennende muligheter. Alt fra eksklusive arrangementer, konkurranser og andre utfordringer som muliggjør samarbeid med nye organisasjoner og det å treffe nye mennesker.
  • Alle aktiviteter en gjør i plattformen gir poeng for studentene, som videre kvalifiserer til Ignitor Fellowship Program. Det er Fredssenterets eksklusive lederskapsprogram for Masterstudenter.

Kriteriene for å være kvalifisert som Ignitor-student

• Vær en universitetsstudent
  • Arbeide ved et av partneruniversiteter/organisasjoner.
  • Normalt må man bli tatt opp på plattformen gjennom en søknadsprosess. Siden Nobel Fredssenter er i en startfase av prosjektet, har flere nå sjansen til å bli med direkte.

Hvordan bli en Ignitor-student?

• Opprett en konto på plattformen.
  • Engasjer deg. Bli med i dialogfellesskap, ta del i utfordringene som arrangeres, og følg deres arrangementer. Alle studenter tildeles poeng for ulike typer engasjement i plattformen. På dette tidspunktet er du en Ignitor-student.
  • Rundt mars hvert år starter prosessen med å velge Ignitor Fellows. Du kan ikke søke direkte på programmet selv. Som student får du sjansen til å lansere ditt kandidatur til å bli Ignitor Fellow. Dette er en måte å offisielt si din interesse for programmet. For å bli Ignitor Fellow, må du være nominert av universitetet ditt.

Ignitor Fellowship-programmet

Hver juni inviteres 30 masterstudenter fra universiteter over hele verden til Oslo for å starte et 1,5 år langt lederskapsprogram. Studentene som er valgt ut har vært en aktiv bruker av Ignitor-plattformen, og har blitt nominert til programmet av sitt universitet. Mulighetene som følger med Programmet vil dermed tilbys de mest engasjerte og motiverte studentene fra Ignitor-plattformen.

• Studenter som er tatt opp til programmet kalles Ignitor Fellows.
  • Inspirerende foredrag og programmer med anerkjente fagfolk
  • Støtte og veiledning for stipendiatens masteroppgave
  • En mulighet til å bli en del av Ignitors alumninettverk

Disse kriteriene må oppfylles for å være kvalifisert som Ignitor Fellow

• Bli tatt opp til et masterprogram som starter samme år.
  • Være student ved et av våre partneruniversiteter. Enten starter på master eller bachelor student når du søker.
  • Etter å ha mottatt alle kandidater til Fellowship-programmet, lager Nobels Fredssenter en kortliste over studenter for hvert universitet, basert på deres engasjement i Ignitor-plattformen.
  • Universitetene vil motta en kortliste over sine mest engasjerte studenter, og vil bruke denne til å velge sine nominerte.
  • Universitetene videresender sin(e) nominasjon(er), og det er fra dette utvalget av studenter at de endelige 30 Ignitor Fellows blir valgt.

Mer informasjon finner du her: Students – The Ignitor Fellowship Program (nobelpeacecenter.org)

­–

Publisert 16. feb. 2022 15:45 - Sist endret 16. feb. 2022 15:45