English version of this page

Aktuelle saker - Side 8

Bildet kan inneholde: fontene, vann, himmel, vannfunksjon, dagtid.
Publisert 11. sep. 2020 17:50

Universitetet i Oslo fikk i uke 36 og 37 beskjed om seks tilfeller av koronasmitte hos henholdsvis fire studenter og to ansatte som har oppholdt seg på campus. 

Bildet kan inneholde: mennesker, moro, ungdom, sitter, samfunnet.
Publisert 10. sep. 2020 16:01

Universitetet i Oslo (UiO) vil legge til rette for utvekslingsopphold  i Europa våren 2021. Usikkerheten som korona-situasjonen medfører, gjør at det fremdeles ikke åpnes for studentutveksling utenfor Europa.  

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, fotografi, ansiktsuttrykk.
Publisert 1. sep. 2020 09:00

I dag er det årsfest og UiOs 209-årsdag. Under markeringen i Aulaen mottar vinnerne av Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2020, samt UiOs pris for yngre forskere sine diplomer.

Publisert 27. aug. 2020 11:58

I dag ble det kjent hvem som får bærekraftprisen for beste masteroppgaver 2020. Prisen går til fire studenter som har gjort en skjønnlitterær analyse av forholdet mellom individ og samfunn, utviklet et nytt materiale til bruk i solceller, og studert skolestreikene for klima.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 26. aug. 2020 11:06

Kutt i Livsvitenskapsbygget vil få alvorlige konsekvenser for UiO og for Norges satsing på kunnskap og innovasjon. Bygget er helt sentralt i den videre utviklingen og moderniseringen av Universitetet i Oslo og for utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Bildet kan inneholde: himmel, bygning, arkitektur, eiendom, landemerke.
Publisert 21. aug. 2020 18:00

Universitetsstyret har i dag oppnevnt medlemmer til søkekomiteen for rektorvalget våren 2021 ved Universitetet i Oslo. Professor emeritus Knut Heidar skal lede komiteen.

Frederikkeplassen med fontener.
Publisert 14. aug. 2020 15:16

I dag kom regjeringen med anbefaling om bruk av munnbind blant annet på kollektivreiser i Oslo og til og fra Oslo. Det anbefales også munnbind i spesielle situasjoner der det er nær kontakt med andre.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, by, mixed-bruk, urbant område.
Publisert 12. aug. 2020 19:29

Universitetet i Oslo avlyste 12. august 2020 noen arrangementer på et fag i forbindelse med studiestart. 17.august ble UiO kjent med at det ikke ble påvist koronasmitte i dette tilfellet.  

Bildet kan inneholde: kart, vann, linje, verden.
Publisert 9. juli 2020 12:58

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs European Universities. Circle U. har som ambisjon å bidra til å løse komplekse samfunnsutfordringer gjennom mer effektiv kunnskapsdeling og samskaping av innovative undervisningstilbud og samarbeidsformer.

Bildet kan inneholde: bygning, auditorium, arkitektur, tak, rom.
Publisert 29. juni 2020 13:42

Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.  

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, mennesker, vennskap, romanse.
Publisert 26. juni 2020 08:08

Universitetet utvikler nye formidlingsarenaer og skaper nå en digital møteplass for kunnskapsbaserte samtaler om samfunn, mennesker og løsninger. Og det skjer selvfølgelig på: Universitetsplassen.

Bildet kan inneholde: publikum, mennesker, konvensjon, publikum, begivenhet.
Publisert 24. juni 2020 08:29

Flere studenter gjennomfører grad ved UiO. Antall studiepoeng per student øker. Én gruppe blir stadig mindre, nemlig andelen studenter som ikke avlegger studiepoeng i det hele tatt.

Kronprins Haakon med en frøpose som skal sås i en kasse.
Publisert 16. juni 2020 18:34

– Klimahuset kan spille en stor og viktig rolle i å inspirere og engasjere til endring i bærekraftig retning, til å bygge håp om at det nytter, sa Kronprins Haakon da han åpnet Klimahuset ved Naturhistorisk museum i Oslo.