English version of this page

Kommende arrangementer

Åpen laptop med Spotify på skjermen.
Tid og sted: 28. jan. 2021 09:0010:30, Zoom

Presentasjon av funn og utfordringer musikkbransjen står ovenfor i utvikling og utnytting av åndsverk i strømmetjenesters og sosiale mediers tidsalder.

Fabrikkpipe med røyk, tekst om skjulte utslipp
Tid og sted: 28. jan. 2021 09:0010:30, Klimahuset, Naturhistorisk museum, via strømming

Mye av det vi gjør i hverdagen påvirker klimaet. Kjøttdeigen vi putter i fredagstacoen, genseren vi kjøpte på tilbud, den nye bilen, helgeturen til Barcelona eller oppussingen av kjøkkenet. I et forbruksperspektiv står det private forbruket for nesten to tredjedeler av de totale norske utslippene!

Bygniner, tekst om bærkraftig byutvikling
Tid og sted: 28. jan. 2021 19:0021:00, Klimahuset, Naturhistorisk museum, via strømming

Mange land i Europa og verden engasjerer seg i bærekraftige byutviklingsprosjekter som bidrar til det grønne skiftet. Men er ikke disse nye måtene å leve miljøvennlig på i ferd med å bli nye markører for sosial ekskludering? Vil en slik levemåte være forbeholdt en velstående og høyt utdannet gruppe som er spesielt opptatt av klima- og miljøspørsmål?

Bildet kan inneholde: metall, gjenstand, utskjæring.
Tid og sted: 30. jan. 2021, Vikingskipshuset

Dette arrangementet er dessverre avlyst! Opplev de unike vikingskipene i Vikingskipshuset på Bygdøy! Du møter en av våre dyktige formidlere som forteller om skipene og skipsgravene, og hvordan de ble gravd ut.

Tid og sted: 30. jan. 2021 11:0016:00, Historisk museum

Dette arrangementet er dessverre avlyst! Denne siste lørdagen i januar gir vi publikum gratis inngang på Historisk museum!

Klasserom, tekst om bærekraft
Tid og sted: 4. feb. 2021 08:3009:15, Klimahuset, Naturhistorisk museum via strømming

Hva trengs for å jobbe med bærekraftig utvikling i skolene på en god måte? Hva er det egentlig som bestemmer innholdet i læreplanene, og hvordan har dette temaet blitt behandlet der gjennom tidene?

Tid: 6. feb. 2021

Dette arrangementet er dessverre avlyst! Tenk deg en annerledes verden da skillet mellom mennesker og dyr ikke var like klart og skarpt som nå. En verden der mennesker ikke hersket over alle andre skapninger, og hvor folk så på dyr med ærefrykt og beundring.

Bildet kan inneholde: kunst, sirkel.
Tid og sted: 6. feb. 2021, Vikingskipshuset

Verdenskart med temperaturer, tekst: Forskningsfronten
Tid og sted: 9. feb. 2021 12:0012:45, Klimahuset, Naturhistorisk museum via strømming

Fram til i år var klimanormalen basert på årene 1961-1990. Nå er den nye normalen klar: 1991-2020. Hvilke konsekvenser får det? Hvordan vil nye klimanormaler beregnes, og hva vil tidsspennet være der?

Tid og sted: 12. feb. 2021, Zoom

Årets Darwin Day tar for seg evolusjon og medisin. Foredragsholdere: Charles Swanton, Felicia Keesing, og Bruce Levin.

Bildet kan inneholde: Team.
Tid og sted: 12. feb. 2021 08:3010:00, Digitalt

Hvordan kan forskningen bidra til omstilling, innovasjon og vekst i Norge?

Tid: 13. feb. 2021

Bildet kan inneholde: vannfartøy, båt, langskip, museum, maritimt museum.
Tid og sted: 13. feb. 2021, Vikingskipshuset

Bildet kan inneholde: blomst, blad, utgivelse, blomstrende plante, botanikk.
Tid og sted: 15. feb. 2021 12:0018. feb. 2021 15:00, Universitetsplassen, Karl Johans gate 47

Planter har i tusener av år blitt benyttet for å behandle humane sykdommer i nordiske land, men kunnskapen om hvilke planter som ble brukt er imidlertid i fare for å gå tapt. Vår interdisiplinære forskningsgruppe ønsker å gjenoppdage denne kunnskapen ved bruk av nordiske tekster og arkeologiske undersøkelser.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hode, briller, nese.
Tid og sted: 15. feb. 2021 13:0015:00, Digitalt

Velkommen til Oslo Life Science konferansen 2021! Ved å bruke covid-19 som eksempel, fokuserer vi på livsvitenskapens rolle i å forstå og løse globale samfunnsutfordringer. Hvilke erfaringer har vi høstet ett år etter at pandemien startet? Hva forsker livsvitenskapforskere på for å forhindre nye pandemier? Hvilke tiltak kan vi gjøre for å være beredt på en ny global pandemi? Og hva gjøres for å stoppe covid-19-pandemien globalt?