English version of this page

Kommende arrangementer

Bildet er et banner som spør: når sprekker den norske boligboblen, samt bilde av Professor Amir Sufi.
Tid og sted: 28. okt. 2020 08:0009:30, digitalt

Krisene står i kø, og den verdenskjente økonomen Amir Sufi mener at vi vil stå overfor en alvorlig økonomisk krise om vi ikke gjør noe med husholdningsgjelden. Tankesmien Agenda og Universitetet i Oslo inviterer til foredrag og panelsamtale om gjeld, ulikhet og økonomisk krise.

Bildet kan inneholde: fotografi, svinge, skjønnhet, sitter, jeans.
Tid og sted: 28. okt. 2020 08:3009:30, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Omstillingen av Norge handler ikke bare om å løse utfordringene i de aller største byene. Skal vi sikre at veksten i de mellomstore regionbyene ikke slår ut negativt for klima, innbyggere og næringsliv, må vi planlegge for at den blir bærekraftig.

knyttet neve
Tid og sted: 28. okt. 2020 09:0010:00, Scene HumSam, første etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Rasisme og representasjon er aktuelle tema foran valget i USA i november. Universitetsbiblioteket ønsker å bidra til debatten rundt disse temaene med en paneldiskusjon der temaene ses både i et historisk, samtidig og fremtidig perspektiv.

Anders Johansen. Boken "Komme til orde - En presentasjon av den politiske retorikkens historie i Norge"
Tid og sted: 29. okt. 2020 12:1514:00, Sophus Bugges hus i auditorium 3 og ZOOM

Anders Johansen, professor ved Universitetet i Bergen, kommer til UiO  for å holde seminar basert på boken Komme til orde - politisk kommunikasjon 1814-1913.

Bildet kan inneholde: butikk, displayetui, utstillingsvindu, mote, bygning.
Tid og sted: 31. okt. 2020 10:0016:00, Historisk museum

Den siste lørdagen i måneden gir vi publikum gratis inngang på Historisk museum.

Bildet viser en detalj fra et dekorert alter for de dødes dag. Sentralt i bildet er en flott hodeskalle besatt med glassperler i mange farger, selve kjernen er laget av ispopor og skallen er dekorert av kunstnere fra huichol-folk en urfolksgruppe Mexico
Tid og sted: 1. nov. 2020 12:0016:00, Historisk museum

Dette arrangementet er dessverre avlyst.

Velkommen til en varm feiring av De dødes dag for barn og voksne i alle aldre!

Bildet kan inneholde: grønn, skrift, tekst, logo, merke.
Tid og sted: 5. nov. 2020 08:3009:15, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Staten står på tiltalebenken i Høyesterett med Natur og Ungdom som en av saksøkerne. Miljøkampen er endret. Verktøykassa er blitt større, plattformene har blitt flere, og i enda større grad enn før finner vi ungdommen i front.

Cristina Archetti. The book Childlessness in the age of communication.
Tid og sted: 12. nov. 2020 12:3015:30, Litteraturhuset, Zoom

A seminar dedicated to exploring the existential, social and political repercussions of infertility in a society that is organized around family.

Bildet kan inneholde: bryst, skulptur, hode, panne, hake.
Tid og sted: 15. nov. 2020 13:00, Historisk museum

Hvordan så den legendariske egyptiske dronningen egentlig ut?

Bildet kan inneholde: Team.
Tid og sted: 20. nov. 2020 09:0010:30, Digitalt

Hva er «god» forskning sett fra embetsverkets ståsted, og hvordan kan det forenes med forskernes syn på det samme?

Bildet kan inneholde: mennesker, tekst, font, publikum, produkt.
Tid og sted: 22. nov. 2020 13:00, Historisk museum

Bli med på en høytlesning av et spennende utvalg av historier fra faraoenes Egypt.

Bildet kan inneholde: vikingskip, langskip, båt, gondol, maritimt museum.
Tid og sted: 24. nov. 2020, Vikingskipshuset

I de seneste årene har det skjedd mye innenfor forskningen i vikingskipets historie. Eldre funn har blitt undersøkt på nytt, og enkelte nye er dukket opp.

Bildet kan inneholde: interiørdesign, gulv, rom, vegg, møbler.
Tid og sted: 28. nov. 2020 10:0016:00, Historisk museum

Solen, et maleri av Edvard Munch
Tid og sted: 3. des. 2020 17:0018:45, Universitetets aula

Velkommen til årets siste doktorkreering.

Bernt Hagtvet
Tid og sted: 16. des. 2020 08:0010:30, Hovedbølet, Akersgata 64-68

30 år etter Tyskland vart samla - og månader før Angela Merkl avsluttar si lange periode som kansler – kva no?