Aktuelt fra Arendalsuka

Publisert 17. aug. 2018 17:56

- Universitetet i Oslo og dei andre utdanningsinstitusjonane har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka. Det er heller grunn til å stillla spørsmål ved kvifor direktorat og kommunar deltar. Det seier stipendiat Ketil Raknes ved Høyskolen Kristiania som denne veka har publisert ein rapport om Arendalsuka.

Bildekollasj av deltakerne på et livsvitenskap-arrangement.
Publisert 15. aug. 2018 07:39

Denne uka er Norge i Arendal, og UiO er selvsagt på plass. To av arrangementene våre onsdag 15. august handler om livsvitenskap og vekst i helsenæringen. Der er UiO en sentral aktør i verdikjeden fra grunnforskning til produkt.

Publisert 13. aug. 2018 09:57

Muslinger som lever på eller i bunnen er omgitt av milliarder av partikler med organisk materiale på – mat de trenger for å leve. Likevel blir de påvirket av ørsmå biter av plast mellom de andre partiklene.

Publisert 8. aug. 2018 09:45

Mandag 13. august mønstrer UiOs rektorat og fakulteter på veteranskipet MS Sunnhordland midt i Pollen i Arendal by. Det er klart for Arendalsuka 2018.

Skjermdump, SPARK
Publisert 5. aug. 2018 09:30

Når næringsministeren og helse- og omsorgsministeren snart skal levere stortingsmelding om helsenæring, skal veien pekes ut for en næring som mange har høye ambisjoner for og store forventninger til. Samtidig satser mange vestlig land på å bygge helseindustri. Hvordan skal Norge lykkes?

Publisert 24. juli 2018 09:47

Kaptein Sindre Holm på Institutt for biovitenskap skal vise frem universitetets forskningsskip Trygve Braarud på Arendalsuka.

Publisert 25. juni 2018 23:30

Arendalsuka har blitt en viktig møteplass og debattarena, og da er det viktig at universitetene er til stede. Vårt mål er å formidle aktuell kunnskap og bidra til gode debatter om globale og lokale samfunnsutfordringer.