Aktuelt fra Arendalsuka

Publisert 17. aug. 2018 17:56

- Universitetet i Oslo og dei andre utdanningsinstitusjonane har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka. Det er heller grunn til å stillla spørsmål ved kvifor direktorat og kommunar deltar. Det seier stipendiat Ketil Raknes ved Høyskolen Kristiania som denne veka har publisert ein rapport om Arendalsuka.

Publisert 16. aug. 2018 12:48

- Om Den nordiske motstandsrørsla hadde utvikla seg til ein paramilitær organisasjon, burde den ha blitt forbode.Då kan den kriminaliserast. Det sa leiar for Senter for forsking på høgreekstremisme, Tore Bjørgo i ein debatt i regi av UiO og Antirasistisk senter på Arendalsuka. Men han vil helst ha regulering.

Publisert 16. aug. 2018 09:27

Mudder, alger, nesespray og forskningsskipet Trygve Braarud  har en ting til felles: Arendalsuka. Se videoene her.

Publisert 15. aug. 2018 12:13

Denne uka har UiO satt sjøbein. Det er Arendalsuke, treffsted for politikere, presse, akademia, næringsliv og organisasjonsfolk.

Bildekollasj av deltakerne på et livsvitenskap-arrangement.
Publisert 15. aug. 2018 07:39

Denne uka er Norge i Arendal, og UiO er selvsagt på plass. To av arrangementene våre onsdag 15. august handler om livsvitenskap og vekst i helsenæringen. Der er UiO en sentral aktør i verdikjeden fra grunnforskning til produkt.

Publisert 14. aug. 2018 16:48

Rektor Svein Stølen fremhever at forskningsskipet Trygve Braarud er viktig for biologistudentene. Nå viser han frem skipet på Arendalsuken.

Publisert 14. aug. 2018 15:53

Ei utdanning av religiøse leiarar ved Det teologiske fakultetet ved UiO vil vera positiv både for trusamfunna og for det norske samfunnet. Det var alle einige om i ein debatt i regi av UiO på Arendalsuka i formiddag.

Publisert 13. aug. 2018 09:57

Muslinger som lever på eller i bunnen er omgitt av milliarder av partikler med organisk materiale på – mat de trenger for å leve. Likevel blir de påvirket av ørsmå biter av plast mellom de andre partiklene.

Publisert 8. aug. 2018 09:45

Mandag 13. august mønstrer UiOs rektorat og fakulteter på veteranskipet MS Sunnhordland midt i Pollen i Arendal by. Det er klart for Arendalsuka 2018.

Skjermdump, SPARK
Publisert 5. aug. 2018 09:30

Når næringsministeren og helse- og omsorgsministeren snart skal levere stortingsmelding om helsenæring, skal veien pekes ut for en næring som mange har høye ambisjoner for og store forventninger til. Samtidig satser mange vestlig land på å bygge helseindustri. Hvordan skal Norge lykkes?

Publisert 24. juli 2018 09:47

Kaptein Sindre Holm på Institutt for biovitenskap skal vise frem universitetets forskningsskip Trygve Braarud på Arendalsuka.

Publisert 25. juni 2018 23:30

Arendalsuka har blitt en viktig møteplass og debattarena, og da er det viktig at universitetene er til stede. Vårt mål er å formidle aktuell kunnskap og bidra til gode debatter om globale og lokale samfunnsutfordringer.