• 15. aug. 2018

I samme båt - rektor Stølen og Abels tårn-Torkild hilser på hverandre.

• 17. aug. 2018

Abels tårn sendte direkte fra M/S Sunnhordland, og selv en fredag morgen, på tampen av uka, fylte vi opp salen i akterenden av båten. Darwin sto på programmet. Eller rettere sagt et forsøk på å ta farvel til Darwin og evolusjonslæren hans.

• 15. aug. 2018

Ingrid Shields, prosjektleder for UiO på Arendalsuka og Ingunn Wiig, også administrator for anledningen, går gjennom morgendagens planer.

• 15. aug. 2018

Hver dag kl. 10 og kl. 13 har denne gjengen tatt med Arendalsuka-deltagere ut på Forskningstokt i havnebassenget utenfor Arendal og sett på torsk, mikroplast, gifitige alger og sediment.

• 17. aug. 2018

Siste debatten på Arendalsuka handlet om styringsmodeller og universitetenes autonomi, og litt annet. Igjen et godt besøkt arrangement.

• 15. aug. 2018

Veldig hyggelig å få besøk av en tidligere UiO-student ombord på MS Sunnhordland. Kåre Willoch (midten) dukket opp på overraskelses-besøk, til stor glede for skipper Henning til høyre og resten av mannskap og gjester.

• 15. aug. 2018

Forskningsjournalist Yngve Vogt fra Apollon legger siste hånd på en film fra forskningsskipet Braarud, om alger.

• 15. aug. 2018

Kunnskapstørst? Slukk tørsten med UiOs eget kildevann.

• 16. aug. 2018

Arild Knutsen, leder for Forening for human narkotikapolitikk (FHN), engasjerte publikum med sitt innlegg om brukerens behov og prioriteringer.

• 14. aug. 2018

Arrangementet "Alles business? Bærekraftsmålene og næringslivets rolle" trakk fullt hus på M/S Sunnhordland. Både statsråder, forskere og næringslivet var til stede og snakket om hvordan næringslivet kunne bidra til å nå FNs bærekraftsmål innen 2030.

• 14. aug. 2018

Fullt  hus på Mør biffhus, NHO sin arena under Arendalsuka. Her deltok rektor Svein Stølen på en diskusjon om innovasjonsdistrikter og hvordan se kunnskaps og næringsutvikling opp mot byutvikling.

• 15. aug. 2018

En hel pall med "Kunnskapstørst - kunnskap rett fra kilden" (kildevann med UiO-logo) ble levert på bryggen mandags morgen. Fra venstre: Hege Svanes, kommunikasjonsrådgiver i avdeling for fagstøtte, og Ingrid Shields, prosjektleder for UiO på Arendalsuka.

• 17. aug. 2018

Intensiv jobbing fra morgen til kveld. Martin Toft i Uniforum noterer viktige poeng til en ny sak.

• 15. aug. 2018

Mørket senker seg og lysene tennes, men roen uteblir enda noen timer. På MS Sunnhordland er det SPARKling evening og DJ Funkytown (dekan på TF) setter stemningen for en minneverdig kveld i Arendal.

• 15. aug. 2018

På dag 3 blåste det litt i Arendal. Vi måtte stadig ut og rette opp roll-ups og vimpler.

• 15. aug. 2018

Informatikkprofessor Kristin Braa holder et miniforedrag om "Når mobilen redder liv" - om verdens største helsesystem, utviklet ved UiO.

• 17. aug. 2018

Nærmere vannkanten er det ikke mulig å bo! Takk for nå, Arendal! Håper vi ses igjen!

• 16. aug. 2018

Fullsatt sal på SERAFs seminar om overdoseforebygging. Thomas Clausen (SERAF) åpnet seminaret og på første rad (fra venstre) sitter Linn Gjersing (FHI), Bent Høie (helseminister) og Arild Knutsen (fra foreningen for human narkotikapolitikk)

• 14. aug. 2018

Rektor Svein Stølen i gang med den første av dagens poster.

• 14. aug. 2018

Trygve Braarud på vei ut på tokt i skjærgården utenfor Arendal.

• 14. aug. 2018

"Sikkerhetsvestene ligger der inne" får gjestene på forskningstoktet beskjed om.

• 16. aug. 2018

Kveldssolens stråler stryker over M/S Sunnhordland som en mors myke hånd. I hvert fall er det sånne tanker man har lyst til å tenke når kveldsroen senker seg, og man sitter på soldekket og tenker på hvor heldig man er som får lov til å være med på Arendalsuka 2018.

• 15. aug. 2018

Vi filmer teaser for Abels tårn-sending som skal sendes fra MS Sunnhordland i Arendal.

• 14. aug. 2018

Torsk kan, i likhet med flere andre fiskearter, skifte farge i tråd med skiftende omgivelser. Som en måte å kamuflere seg på. Trygve Braaruds sorsker kom helt fra Nord-Norge for å deltapå Arendalsuka. For å skli inn i miljøet hadde de antatt en lys brun, nesten blekrosa farge for bedre å passe inn i det hvite karet de lå i.

• 15. aug. 2018

Høyt under taket men bratt i trappen. Heldigvis er det håndtak på alle de logiske stedene. Charlotte Kildal ( til venstre) og Lise Bjerke fra SUM kommer seg ned velberget.