Stemmer på sak, ikke på person: at politikere er mye i mediene betyr ikke at de får flere stemmer - Arendalsuka 2019

Opptak fra onsdag 14. august 2019 13:30-14:30. Om arrangementet

Om arrangementet

Politisk innhold trumfer trynefaktor når vi går til stemmeurnene, viser ny studie. Forskerne bak advarer mot å undervurdere velgerne

At politikere er synlige i mediene med hva de står for er viktig for å sanke stemmer. Men medieeksponering er lite verdt og kan faktisk virke mot sin hensikt, om den ikke har et politisk eller verdimessig innhold. Det viser en studie om PR, politikere og medieeksponering, som tre Ph. d.- kandidater fra Institutt for statsvitenskap ved UiO står bak i tidsskriftet Electoral Studies.

Forfatterne Peter Egge Langsæther, Haakon Gjerløw og Martin G. Søyland lurte på om norske velgere klarer å skille mellom såkalt relevant og irrelevant informasjon når de avgjør hvem de stemmer på ved valg. Dette er et tema det synses mye om, men har vært forsket lite på. Studien er derfor et nybrottsarbeid.

• Haakon Gjerløw, stipendiat, Institutt for statsvitenskap, UiO
  • Silje Flaten Haugli, vara/ stiller som fylkestingsleder, Frp, Agder
  • Eli Skogerbø, professor, Institutt for medier og kommunikasjon, UiO
  • Jarle Rohein Håkonsen, Kommunikasjonssjef (tidligere journalist), Arbeiderpartiet ( Tidligere NRK)