Barrierer for bærekraft: Hvordan koble forskning og næringsliv for å øke innovasjonstakten i Norge? - Arendalsuka 2019

Opptak fra onsdag 14. august 2019 09:00-10:00. Om arrangementet

Om arrangementet

Skal vi nå bærekraftsmålene i tide, haster det både å sette ut i livet de løsningene vi allerede har og å finne nye.

Akademia spiller en nøkkelrolle i å forske fram løsningene vi trenger. Næringslivet spiller en viktig rolle i å kommersialisere kunnskapen. Myndighetene har ansvar for å legge strukturene til rette for endring og for å beslutte innføring av nye løsninger.

Hvorfor jobber vi ikke raskere? Hvor er flaskehalsene og hva kan vi gjøre med dem? Bør akademia ta større ansvar for å kommersialisere kunnskapen? Bør det bli mer attraktivt å kommersialisere enn å publisere?Hvilket ansvar har næringslivet for å få fram ny kunnskap og sette den ut i livet? Hva kan regjeringen og politikerne gjøre for å få til raskere endringstakt?

Vi har invitert et panel satt sammen av ledere innen akademia, næringsliv, virkemiddelapparatet og politikk for å diskutere hva som skal til for å øke innovasjonstaken og, dermed, tempoet i det grønne skiftet.

• Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør, Norge 203040
  • Inger Solberg, divisjonsdirektør bærekraft, Innovasjon Norge
  • John-Arne Røttingen, administrerende direktør, Norges forskningsråd
  • Anne Husebekk, rektor, UiT