Lokaljournalistikken og valgkampen 2019 - Hva betyr lokaljournalistikken for den demokratiske samtalen? - Arendalsuka 2019

Opptak fra tirsdag 13. august 2019 13:30-14:30. Om arrangementet

Om arrangementet

POLKOM presenterer helt ny forskning om mediedekningen av valg, som blant annet viser at lokalavisene er svært viktige for dekning av valg og politikk, og vi inviterer til samtale/debatt om lokaljournalistikkens betydning for lokalvalget 2019 og framover. Resultater fra valgkampen i 2017 viser at lokalavisene hadde den mest omfattende dekningen av valget, kommer til å dekke 2019-valget og er sentrale arenaer både for riks- og lokalpolitisk debatt. Samtidig viser også ny forskning at lokaljournalistikken under sterkt press: annonseinntektene forsvinner, leserne er lite betalingsvillige, og velgerne henter sin informasjon fra sosiale medier.

Eventet begynner med presentasjon av forskningsresultater med innledere fra POLKOMs forskningsnettverk. I andre del inviterer vi til debatt/samtale om lokaljournalistikkens betydning for lokalvalget med representanter mediene og lokalpolitikk.

Medvirkende

  • Lisbeth Morlandstø, Professor, Nord Universitet/POLKOM
  • Eli Skogerbø, Professor, UiO/POLKOM
  • Lars Helle, Sjefredaktør, Stavanger Aftenblad
  • Frode Myrhol, Bystyrerepresentant, Folkeaksjonen mot bompenger
  •  

Arrangør

POLKOM -Senter for studier av politisk kommunikasjon
Publisert 13. aug. 2019 16:57 - Sist endret 27. aug. 2019 13:02