Æresdoktor 2017 Yassmin Barrios, seminar med forelesning og filmfremvisning

Universitetet i Oslo, Den norske Dommerforening og Oslo Dokumentarkino inviterer til seminar med etterfølgende lunsj fredag 1. september kl 9-12

Bilde av Yassmin Barrios.

Yassmin Barrios. Foto: Fartein Rudjord / Juristkontakt

Yassmin Barrios er dommer i Høyrisikodomstolen i Guatemala og utnevnes til æresdoktor ved UiO. Hun holder forelesningen:

  • El caminar con la Justicia / Rettsvesenets reise

Forelesningen simultantolkes til norsk.

Guatemala har gjennom de siste 500 år gått fra å være et land under spansk kolonivelde til å bli en selvstendig stat med et rettssystem etter europeisk modell og med en demokratisk konstitusjon. Likevel er mye uforandret for store deler av befolkningen: mayaene som utgjør flertallet av befolkningen. Seminaret vil belyse i hvilken grad rettssystemet i Guatemala bidrar til å gi dem rettferdighet og oppreisning for historiske overgrep.

Oslo Dokumentarkino viser filmen

  • 500 years. Life in resistance
    Regi: Pamela Yates, Guatemala/USA 2017

500 Years er en oppløftende film om et meget viktig tema. Er det mulig å skape rettferdighet i et land som har slitt med korrupsjon og undertrykking i flere hundre år? Filmen omhandler bl.a. rettsaken  mot tidligere diktator i Guatemala, Efraín Rios Montt.  Yassmin Barrios var dommer i denne saken. Les mer om filmen

Rektor Svein Stølen ønsker velkommen

Lagdommer og leder i Dommerforeningens menneskerettighetsutvalg Elizabeth Baumann innleder om situasjonen for rettsikkerhet i Gautemala.

Lunsj serveres i Frokostkjelleren etter seminaret.

Meld deg på seminaret

innen 27. august 2017

Publisert 21. jan. 2020 16:08 - Sist endret 21. jan. 2020 16:08