Erindringens forfatter

Forfatterne Annie Ernaux og Sandra Lillebø møtes til samtale i Aulaen.

Portrettbilde av forfatter Annie Ernaux

Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard

Bøkene til Annie Ernaux betegnes som selvbiografiske, og viser også hvordan det personlige er politisk: Gjennom det individuelle viser hun både klasseskiller og samfunnsutviklingen, og skildrer kollektive erfaringer og kvinnens stilling gjennom det siste århundret.

Ernaux har mer enn 20 utgivelser bak seg, og har vunnet en rekke litterære priser for sitt forfatterskap, blant annet Prix Marguerite Duras, Prix de la langue française, Prix Formentor og Strega European Prize.

I dag regnes hun som en av Frankrikes fremste samtidsforfatterne, og løftes fram som en viktig inspirasjonskilde av en rekke forfattere, deriblant Edouard Louis, Deborah Levy og Linn Ullmann. I Norge har hun for alvor nådd ut til lesere de siste årene, med bøker som En kvinne, Hendelsen og Årene (til norsk ved Henninge Margrethe Solberg). Nå er hun aktuell med utgivelsen Den unge mannen.

En av dem som har bidratt sterkt til å løfte Ernaux’ forfatterskap i Norge, er forfatter Sandra Lillebø. Nå møter hun Ernaux til samtale om hennes forfatterskap og skrivende liv, på forfatterens første Norgesbesøk.

Samtalen vil foregå på fransk og bli tolket til norsk.

Les mer og kjøp billett

Arrangør

Litteraturhuset
Publisert 8. juli 2022 10:38 - Sist endret 22. juli 2022 16:06