English version of this page

Velkommen til Universitetets aula og Munchs aulamalerier

Se Munch på Karl Johan i sommer

Fasadebilde av Universitetets aula med blomster i forgrunnen

Foto: Maylinn Hovengen Byrknes

Fra 29. juni til 29. juli åpner vi dørene til Universitetets aula, der du kan oppleve Edvard Munchs malerier i storslåtte omgivelser. I år har vi utvidet åpningstidene, slik at aulaen er tilgjengelig ukedager mellom 10:00 og 15:00.

Aulaen er åpen for publikum følgende dager:

• 29. juni–1. juli
  • 4. juli–8. juli
  • 11. juli–13. juli*
  • 18. juli–22. juli
  • 25. juli–29. juli

*stengt torsdag 14. og fredag 15. juli

Vi tilbyr omvisninger på norsk torsdag 30. juni, 7. juli og 21. juli kl. 13:00. Oppmøte i vestibylen. Begrensning på antall plasser.

Munchs aulamalerier

Visste du at aulamaleriene er Munchs eneste offentlige utsmykning som fortsatt henger på sitt opprinnelige sted? Inne i den historiske aula-salen står du omgitt av elleve enorme veggmalerier, fulle av farger og energi og med livets store spørsmål som tema. Aula-utsmykningen er et hovedverk innen norsk monumentalmaleri.

Bildet kan inneholde: kunstmaling, maling, kunst, verden, maleri.

Blir du nysgjerrig på historien bak bildene og hvordan Munch klarte å male i formater på opptil femti kvadratmeter, kan du utforske skissene til aula-prosjektet i MUNCHs utstilling Monumental. Men resultatet kan du altså oppleve hos oss, helt gratis og rett ved Karl Johan.

Les mer om Munchs kunst i aulaen.

Fra 18. juli vil konservatorer gjøre en tilstandsvurdering av hovedverket «Solen». Dette vil føre til stillaser foran «Solen» og sidepanelene «Våknende menn i lysflommen» og «Genier i lysflommen». De andre åtte maleriene til Munch er fullt tilgjengelige.
Publisert 7. juni 2022 15:03 - Sist endret 20. juni 2022 07:36