Karriereutvikling – Nasjonal forskerutdanningskonferanse 2018

Universitetet i Oslo ønsker velkommen til den nasjonale forskerutdanningskonferansen 2018.

Ole-Johan Dahls hus, Blindern. Foto: Fransesco Saggio/UiO

Påmeldingsfristen var 11. mai 2018.

Årets tema: Karriereutvikling

De siste åra har det vært en stor økning i antall avlagte doktorgrader: I 1987 var det 253, i 2017 var det nesten 1500. Mens de fleste med doktorgrad tidligere hadde stillinger ved universiteter og høgskoler, skal flere og flere med doktorgrad nå jobbe utenfor akademia. Hvordan ruster vi kandidatene til å møte denne nye situasjonen?

Samtidig skjerper fokuset på eksellens og økt internasjonal mobilitet konkurransen om de forskerstillingene som er. Hvordan kan vi forene et fokus på å forberede kandidater på en karriere utenfor akademia med talentbygging innad for å ruste kandidatene til å konkurrere om stillinger hos oss?

Til konferansen kommer bl.a. Alexander Hasgall, leder av EUA-CDE, for å snakke om trender i forskerutdanningen i Europa. Arild Underdal, leder av ekspertgruppa som skal se på stillingsstrukturen i sektoren, kommer for å presentere gruppas anbefalinger.

Målet med konferansen er å heve kvaliteten på forskerutdanningen i Norge, bl.a. ved å styrke samarbeidet, gi nye perspektiver og diskutere felles utfordringer. Målgruppa er alle som arbeider med forskerutdanningsrelaterte problemstillinger ved universiteter og høgskoler, både administrativt og faglig.

Programmet finner du her.

Påmelding

Deltageravgift NOK 3100 (inkl. mva).

Deltageravgiften inkluderer deltagelse på konferansen, lunsj begge dager og konferansemiddag i Oslo Militære Samfund onsdag kveld. Det er ikke mulig å melde seg på bare deler av konferansen.

Hotellrom må bestilles separat.Vi har reservert et antall rom til avtalepris fordelt på 4 hoteller. Frist for hotellbestilling for å få avtaleprisen er 12. april.Hotellrom bestilles gjennom påmeldingsportalen.

Påmelding og betaling håndteres av HRG. Evt. innkjøpsordre må sendes dit.

Påmeldingsfristen var 11. mai 2018. Påmeldingen er bindende etter påmeldingsfristen.

Spørsmål om konferansen kan rettes til Thomas Østerhaug.

Publisert 22. mars 2018 15:53 - Sist endret 1. juni 2018 15:38