Ung i Aulaen med Birgitta Oftestad

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets aula. Oslo Symfoniorkester byr på en av vinnerne fra Ungdommens Musikkmesterskap og vi feirer at det denne kvelden er nøyaktig 100 år siden Kirsten Flagstad debuterte i Aulaen.

Birgitta Oftestad (Foto: Jon Klasbu)

Billetter

Fullpris: 150,-

Rabatt: 100,- (Publikum på Lunsj med kultur og operamedlemmer)

UiO-ansatte Fri entré

Studenter/PublikUng: Fri entré

Billetter kjøpes via TicketCo

Kort historisk tilbakeblikk på Kirsten Flagstad

Richard Wagner: Forspill til 3.akt fra Lohengrin

Richard Wagner: Dich teure Halle fra Tannhäuser
Giacomo Puccini: Vissi d'arte fra Tosca

Edward Elgar: Konsert for cello og orkester, e-moll, op. 85

Jean Sibelius: Symfoni nr. 2, D-dur, op. 43

• Annika Aasen fra Flagstadmuseet, konferaniser
  • Per Kristian Skalstad, dirigent
  • Birgitta Oftestad, cello
  • Stina Steingrim Levvel, sopran
  • Oslo Symfoniorkester

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som formidler scenekunst og klassisk musikk til et publikum mellom 18 og 30 år. Gjennom flere gode tilbud og gratis billetter vil du som medlem få muligheten til å oppleve noe det fremste innen dans, opera, teater og klassisk musikk. Våre samarbeidspartnere er blant andre Den Norske Opera & Ballett, Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Oslo Quartet Series og Opera til Folket. Det er helt gratis å melde seg inn i PublikUng via deres hjemmeside PublikUng.no

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får infomasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com

Følg Universitetets aula på Facebook

Om artistene

Per Kristian Skalstad, norsk dirigent og fiolinist fra Drammen. Han er utdannet i fiolin under Lars Anders Tomter ved Norges musikkhøgskole (1995) og fikk diplom i dirigering under Ole Kristian Ruud i 2002. Skalstad har gitt ut en rekke plater med Det Norske Kammerorkester og Oslo Strykekvartett som han startet i 1991. Han var andre konsertmester for Den Norske Operas orkester (1993–2005). Skalstad dirigerer jevnlig alle norske symfoniorkestre. Han har særlig vært aktiv som ballett- og operadirigent de senere år, og har siden 2004 hatt et nært samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. (Wikipedia)

Birgitta Elisa Oftestad er født i Oslo i 2002 og startet å spille cello da hun var 5 år. Hun er elev ved Barrat Due musikkinstitutt og har Ole Eirik Ree som hovedlærer. Hun har vært solist ved en rekke konserter og vunnet en lang rekke førstepriser, både som solist og kammermusiker, bl.a. i Young Musicians i Tallin, Midgardkonkurransen, Sparre-Olsen konkurransen, Fjord cadenza og Ungdommens Musikkmesterskap hvor hun også var superfinalist i 2017. Hun har vært solist ved Oslo kammermusikkfestival og spilt ved Festspillene i Bergen hvor hun var deltaker i Crescendos mentorprogram for kammermusikk i 2016 med klarinettrioen DaNiBi. I april er hun en av fire finalister i Virtuos.

Stina Steingrim Levvel er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Etter avsluttet mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i 2009 gikk turen til Tyskland og Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig hvor hun tok avgangseksamen med toppkarakter.
Stina har bl.a. sunget Wellgunde i Lidalnorths produksjon av Wagners Rhingullet på Operaen, og Nedda under Oslo Operafestivals oppsetning av Pagliacci. Sommeren 2016 tolket hun rollen som Lisa i Spardame av Tjaikovskji ved Opernbühne Bad Aibling i Tyskland. I juni 2017 sang hun Første Dame i Mozarts Tryllefløyten på Fredriksten festning i Halden i regi av Opera Østfold. Høsten samme år debuterte hun i Den Norske Opera & Ballett (scene 2) som Verily i The life to Come av Louis Mander og Stephen Fry. For tiden jobber Stina som frilanssanger i Norge og Tyskland.

Oslo Symfoniorkester ble stiftet i 1927, men fikk sitt nåværende navn i 1992. Orkesteret består av over 90 musikere i alderen 20 til 78 år, som alle har musikken som kjær hobby. De fleste av medlemmene har sin musikalske bakgrunn fra barne- og ungdomsårene gjennom opplæring i musikkskole, korps og skoleorkestre. Blant medlemmene finner en også nåværende eller tidligere musikkstudenter, men de aller fleste har en annen yrkesmessig bakgrunn.
Orkesterets faste dirigent er Jan Ola Amundsen. Orkesteret holder jevnlige konserter, de fleste i Lindemansalen, Norges musikkhøgskole. De påtar seg også oppdrag for kor og andre konsertarrangører.

Publisert 19. feb. 2018 21:06 - Sist endret 19. feb. 2018 23:20