Aulakonsert: Vinjejubileum

Kultur- og velferdsutvalget ved UiO inviterer til en spennende konsert i forbindelse med at det i år er 200 år siden Aasmund Olavsson Vinje ble født. Det blir kåseri ved Jon Haarberg og musikk spesialskrevet til jubileet.

Aasmund Olavsson Vinje (foto: wikipedia)

Billetter

Fullpris: 150,-

UiO-ansatte: 100,- (Vil du ha med en gjest, kan denne også betale kr 100,- på rabattbillett)

Rabatt: 100,- (Publikum på Lunsj med kultur, operamedlemmer og venner av UiO-ansatte)

Studenter/PublikUng: Fri entré

Billetter kjøpes via TicketCo

Kåseri ved Jon Haarberg

Tvisyn – ei forteljing om ein døl ved ein annan

Ferdaminni av Martin Ødegaard

Jon Haarberg, kåsør

Leif Arild Sanden, skuespiller

Anne Hytta, hardingfele

Jo Fougner Skaansar, kontrabass

Ulrik Ibsen Thorsrud, slagverk

Stina Steingrim Levvel, sopran

Magnus Jayendra Dorholt Kjeldal, baryton

Paula Cuesta, cello

Dorina Komani, klaver

Mer om programmet

Tvisyn – ei forteljing om ein døl ved ein annan

Skal du fare, må du ha noko å fare med! seier Dølen. Men treng ein det? Ein kan vel bare fare av stad? Og sjå kva som kjem? «Ferdaminne» blir aldri meir det same!

Er Dølen flogvit eller flåkjeft? Poet eller potet? Eller rett og slett potetspritbrennar?

"Tvisyn – ei forteljing om ein døl ved ein annan" er ei framsyning med stand-up og magisk realisme, biografiske fakta og litt løgn, alvor og skjemt. Vi fylgjer både Dølen Vinje og ein litt forsoffen døl av i dag på ei reise på kryss og tvers av både tid og geografi. Med Leif Arild Sanden som Aasmund Olavsson Vinje og seg sjølv. Det er i år 200 år sidan Vinje blei født, men tvisynet hans er i høgste grad aktuelt også i dag – eller bør vere det!

Anne Hytta har skrive musikken i Tvisyn, og har med seg Jo Fougner Skaansar på kontrabass og Ulrik Ibsen Thorsrud på diverse slagverk, klokkespel og sag. Saman spelar dei tvisynt, trassig og hugmjuk musikk inspirert av Vinjes tekster.

I Aulaen denne kvelden spelar dei eit utdrag frå framsyninga, som har premiére på Riksscenen i Oslo 19. oktober.

Manus: Tor Arne Ursin og Leif Arild Sanden. Regi: Tor Arne Ursin (Grenland Friteater). Musikk: Anne Hytta.

Forestillinga er ein samproduksjon mellom Sanden kulturupplivingar, Grenland Friteater, Teater Ibsen og Riksscenen.

Ferdaminni

For Sopran, baryton, cello og klaver.

Verket tar utgangspunkt i op. 33 av E. Grieg, Vinje-sangene, og andre tekster av Vinje som utfyller og komenterer disse sangene. Flere av sangene har for eksempel flere vers enn Grieg har valgt å bruke, som her blir brukt. Hovedtematikken er individets indre og ytre "reise" gjennom livet.

Op. 33 er på forskjellige måter bearbeidet for ensemblet, og settes uttrykksmessig opp mot og omkranses av ny musikk som på ulike måter belyser og kommenterer Vinjes tekster og Griegs musikk. Verket er tenkt som en helhetlig konsert der tilhøreren møter Vinje selv (baryton), som forteller utadvendt fra sine reiser og uttrykker sitt politiske og samfunnsmessige engasjement, gjennom sang og resitasjon. Sopranstemmen representerer forskjellige situasjoner og personer han møter, og gir mer uttrykk for hans indre konflikter og følsomme tanker.

Et moderne, klangfokusert lydlandskap basert på filtreringer av Griegs harmonikk vil være et musikalsk hovedmateriale, der tilhøreren inviteres til en reise gjennom abstrakte, lydlige bilder, og der kjente Grieg/Vinje-sanger i ny klanglig drakt blir iscenesatt i et nytt lys.

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får informasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres nye hjemmeside klassiskmusikk.com

Følg Universitetets aula på Facebook

Publisert 2. aug. 2018 23:19 - Sist endret 19. aug. 2018 23:59