Ung i Aulaen: Inspirert av Munch

I september 2016 var det 100 år siden Munchs vakre utsmykning i Aulaen ble avduket. I den anledning ble 11 komponister invitert til å komponere hvert sitt verk til hvert av bildene. På denne konserten blir noen av verkene fremført på nytt. Det blir også strykekvartett av Edvard Grieg og en nyskrevet sang for anledningen, av Rebecca Thorsen som kom på andre plass i Melodi Grand Prix i år.

Solen av Munch

Billetter

Fullpris: 150,-

Rabatt: 100,- (Publikum på Lunsj med kultur og operamedlemmer)

UiO-ansatte: Fri entré (Gjester: 100,-)

Studenter/PublikUng: Fri entré

Billetter kjøpes via TicketCo

Program

E. Grieg - Strykekvartett nr. 1 i G-moll
L. Thoresen - Solsirkler
H. Sommero - Awakening men in the flood of light
H. Skram - Kvinner vendt mot solen
K. Haugen - Kilden
E. Bye - Vesle jente
C. Nockles - River of Grace
E. John - Don't let the sun go down on me
R. Thorsen - Fargeklatter

Medvirkende

Rebecca Thorsen, sanger og komponist
Velvet Quartet, strykekvartett
Jørgen Backer, baryton
Dorina Komani, klaver
Øystein Bang, klaver

Om artistene

Rebecca Thorsen er en 20 år gammel artist og låtskriver fra Oslo. Som elleveåring fikk hun stort utbytte av Oslos kulturskoletilbud og brukte ungdomsårene på ungdomsklubber og open-mics rundt om i byen. Rebecca skriver melodiøs popmusikk med en sterk og sjelfull stemme. Hun deltok på UKM landsmønstring, gikk til topps i URØRT U16 og har spilt på flere store arenaer som Universitetsplassen under VM i skiskyting, opptrådt på Nashville sin Bluebird Cafe i USA og varmet opp for bla. Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrandfestivalen. Hun har også vært korist for en rekke artister både live og i studio, og vært en del av det klassiske koret Tryllefløytene på Kolbotn. I 2017 gikk hun ut fra Foss Videregående Musikklinje med vokal som hovedinstrument. I år deltok hun i Melodi Grand Prix hvor hun endte på en solid 2. plass bak Alexander Rybak i Oslo Spektrum med låta «Who We Are» skrevet av tidligere vinner Kjetil Mørland.

Velvet Quartet er en ung og ambisiøs kvartett som består av Mari Okshovd og Lone Meinich på fiolin, Francesca Wiersma på bratsj og Maria Alejandra Conde på cello. Kvartetten startet opp våren 2017 som kammergruppe ved Norges Musikkhøgskole, hvor de har fått jevnlig undervisning av Lars Anders Tomter, Are Sandbakken og Kolbjørn Holthe. De har også hatt masterclass med blant andre Elise Båtnes, Wolfgang Plagge, Danish String Quartet og Andrew Manze. Velvet Quartet er med i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Oslo Quartet Series, for sesongen 2018/19.

Jørgen Backer er født og oppvokst i Oslo og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og senere ved den Norske Operahøgskole hvor han tok sin master i 2012. I sesongen 2012/13 var han praktikant ved Den Norske Opera & Ballett hvor han gjorde over 50 forestillinger for eksempel som Falke i Flaggermusen, men spilte også i Madame Butterfly, Robin Hood og Khairos.
De siste to årene har han jobbet i operaproduksjoner rundt i Norge. Han startet som Morales i Carmen i Kristiansand, senere som Greven i Figaros Bryllup, Haugesund, Ping i Turandot, Nordfjordeid, Sacristan i Tosca, Sandefjord, Alberich i Rheingold i LidalNorth (DNO&B Scene2), Scarpia i Tosca med Oslo Operafestival, Wotan i Die Walküre med LidalNorth (DNO&B Scene 2) og Regissøren i Viva la Mamma som ble spilt både ved Den Norske Opera og turné med Riksteatret. Underveis i sine studier spilte han blant annet Guglielmo i Cosi fan tutte, Frank i Flaggermusen, Tarquinius i The rape of Lucretia og Nardo i La finta Giardiniera.
Backer har også mottatt flere stipender fra Ruud-Wallenberg, Tom Wilhelsen, Sine Butenschøn og Statens Kunstnerstipend for utøvende kunstnere. Han deltok også på Belvedere sang konkurranse i Wien 2012.

Dorina Komani ble født i mars-1989, i Tirana, Albania. Som fem-åring begynte hun å spille piano under Albania’s pianostjerne, Lili Tafaj. Sju år gammel gjorde hun sin første konsert, og allerede som 11-åring – i år 2000 – kom hun på andreplass i Tirana’s EPTA pianokonkurranse. Året etter reiste hun til Barletta, Italia, der hun fikk både førsteplassen, i tillegg til førsteplass i sin egen aldersgruppe i hjembyens EPTA-konkurranse.
Senere, det samme året kom hun på tredjeplass i Chopin Roma – byens viktigste konkurranse for pianister – som yngste deltaker i sin gruppe. I desember, 2001, tok hun en ny førsteplass. Denne gangen i konkurransen «Kenget e Tokes,» igjen i Tirana.
Siden da, har hun konkurrert regelmessig i Italia, Albania og Macedonia, og vunnet hver eneste konkurranse hun har deltatt i. I august 2007 kom vendepunktet i karrieren hennes, da hun ble med i det norske TUP-programmet i Norges Musikkhøyskole – under professorene Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse: Året etter begynte hun å studere sin bachelor, nettopp i NHM, samtidig som hun tok en utdannelse i gamle instrumenter under professor Liv Glaser. Hun begynte siden sine master-studier, i 2012, under professorene Håvard Gimse og Wolgang Plagge.
I mai 2013 vant hun Trondheim symfoniorkester sin talentkonkurranse, hvor hun senere opptrådte. I desember 2013 vant hun jobben som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane, hvor hun nå jobber.
Dorina har hatt masterclasses med musikere som H. Leclere (Frankrike); C. Bartoli (Italia); L. Passaglia (Italia) – som hun fikk et stipend for; F. di Cesare (Italia); A. Diev (Russland); S. Scheja (Sverige) – som inviterte henne til sin egen klasse i Stockholm; E. S. Nøkleberg (Norge): A. Kouyoumdjian (Østerrike); H. Beyerle (Tyskland) og mange flere. Dorina fremfører jevnlig konserter som både kammermusiker og solist. Hun kom nettopp tilbake fra en turné i Spania med cellisten Paula Cuesta hvor de ble invitert til å komme tilbake i våren 2016! Generelt så elsker Dorina å spille sammen med sangere, eurytmikere og dansere.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som formidler scenekunst og klassisk musikk til et publikum mellom 18 og 30 år. Gjennom flere gode tilbud og gratis billetter vil du som medlem få muligheten til å oppleve noe det fremste innen dans, opera, teater og klassisk musikk. Våre samarbeidspartnere er blant andre Den Norske Opera & Ballett, Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Oslo Quartet Series og Opera til Folket. Det er helt gratis å melde seg inn i PublikUng via deres hjemmeside PublikUng.no

Følg Universitetets aula på Facebook

Publisert 3. juli 2018 09:03 - Sist endret 5. nov. 2018 13:32