English version of this page

Ung i Aulaen: Oslo Symfoniorkester

UiO og Oslo Symfoniorkester inviterer til konsert med en av våre fremste, unge fagottister.

Foto: Jan Ingvoldstad

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets aula, under fanen "Ung i Aulaen".

Om programmet

I samarbeid med Oslo Symfoniorkester byr vi den 3. april på konsert med fagottist Dagny Mehus, en av vinnerne fra Ungdommens Musikkmesterskap.

Oslo symfoniorkester, med dirigent Jan Ola Amundsen og solist Dagny Mehus vil denne kvelden fremføre Claude Debussys forspill til "Faunens ettermiddag"/ "Après midi d'une faune" (1894).

Publikum vil også få oppleve Wolfgang Amadeus Mozarts fagottkonsert og Antonin Dvoraks Symfoni nr. 8.

Billetter

Billetter kjøpes via Epay - UiOs betalingsløsning på nett.
Forhåndskjøpte billetter refunderes ikke.

Kjøp billett

Ordinær pris: 150 kr.
Rabattpris/ barn u. 16 år/ honnør: 100 kr
Studenter og UiO-ansatte: Gratis inngang mot fremvisning av studentbevis eller ansattkort.
UiO-ansatte kan ta med gjester som får rabattpris: 100 kr

Om Oslo Symfoniorkester

Oslo symfoniorkester ble stiftet i 1927, men fikk sitt nåværende navn i 1992. Orkesteret består av over 90 musikere.

Dirigent siden 1990 har vært Jan Ola Amundsen.

Om Ung i Aulaen

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets Aula, vår seremonisal på Karl Johan. Da Waldemar Brøgger åpnet salen 2. september 1911, sa han nemlig at salen ikke skulle være bare for de allerede etablerte, men også berede grunnen for etterfølgende slekter.

Sopranen Kirsten Flagstad debuterte der i 1918. Louis Armstrong spilte der da han besøkte Norge første gang i 1933. Og da Leif Ove Andsnes debuterte i Aulaen som 17-åring, spilte han en av de siste av Beethovens sonater, opus 110. At unge artister får debutere i aulaen, er en tradisjon vi skal være stolte av, og som vi ønsker å videreføre.

Det gjør vi i dag gjennom Ung i aulaen, UiOs konsertserie som nå går inn i sin 6. sesong. Denne våren inviterer vi til konserter i samarbeid med Fagerborgfestspillene, Oslo Symfoniorkester og Operahøgskolen.

Emneord: Konsert, Oslo Symfoniorkester, Mozart, Debussy, Dvorak
Publisert 17. jan. 2019 18:12 - Sist endret 15. mars 2019 09:42