Sopranen Kataryna Kasper og Barokkanerne

Symfonier av Haydn og Gossec sammen med virtuose konsertarier av Mozart og Haydn, tolket av den fremadstormende ukrainske sopranen Kataryna Kasper.  Hun akkompagneres av Barokkanerne, ledet av Kristin von der Goltz.

Portrett av Kataryna Kasper

Program

François Joseph Gossec: Symfoni i c-moll, opus 6/3, Br. 33
Wolfgang Amadeus Mozart: «Nel grave
tormento» – Aspasia‘s Aria fra operaen «Mitridate, re di Ponto»
Joseph Haydn: Symfoni nr 83 – „Høna/La Poule“ (Paris – 1785)

– pause –

Joseph Haydn: „Miseri noi, misera patria“ – solokantate for sopran og orkester

Joseph Haydn:  Symfoni nr 84 i Ess-dur (Paris – 1786)

Om solisten

Allsidighet og autentisitet karakteriserer den ukrainske sopranen Kateryna Kasper. Som ansatt ved Opera Frankfurt siden 2014 har hun utført viktige roller fra nesten alle epoker: Anima i Rappresentazione di anima e di corpo av Cavalieri, Giacinta i L’Orontea av Cesti, Tigrane i Handel’s Radamisto og Angelica i Vivaldi’s Orlando furioso, samt verdenspremiere av Der Goldene Drache av Péter Eötvös, som har komponert rollen «Die Junge Frau» for Kateryna. Fra den klassiske og romantiske perioden har Kateryna sunget Mozart-roller som Susanna i Figaros bryllup og både Pamina og Papagena i Tryllefløyten.

Hun har opptrådt på operafestivaler i Edinburgh, Bregenz, Savonlinna og Bergen samt i Los Angeles Opera. I 2017 debuterte hun i London med Londons filharmoniske orkester / Nathalie Stutzmann og i Moskva-filharmonien med Moskvas kammerorkester / Federico Maria Sardelli. I forrige sesong sang hun i Parisfilharmonien med Ensemble Pygmalion / Raphaël Pichon.

Om Barokkanerne

I 2018 slo Barokkanerne og Norsk Barokkorkester seg sammen for å danne Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble). Begge ensemblene ble grunnlagt på slutten av 1980-tallet som de aller første selvstendige profesjonelle barokkorkestrene på originalinstrumenter i Skandinavia. Siden har de vært grunnpilarene i oppbyggingen av et norsk tidligmusikkmiljø med konsertserier i Oslo, turneer i inn- og utland, utallige festivalopptredener, CD-utgivelser og et kontinuerlig arbeid for kompetansehevingen innenfor tidligmusikk blant unge, studenter, amatører og profesjonelle. Barokkanerne samarbeider med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. I det nye ensemblets andre sesong er tidligere kunstnerisk leder for NBO, barokkcellisten Kristin von der Goltz gjesteleder sammen med andre internasjonale topputøvere som Alfredo Bernardini, Kati Debretzeni, Enrico Gatti, Veronika Skuplik og Leila Schayegh.

 

Bestill billett hos TicketCo

Publisert 13. aug. 2019 09:07 - Sist endret 13. aug. 2019 09:23