Christian Ihle Hadland og Det norske blåseensemble

Den anerkjente pianisten Christian Hadland spiller stykker av Beethoven, Hayden og Mozart sammen med Det norske blåseensemble.

Portrett av Christian Ihle Hadland

Program

Haydns «Overtyre til Skapelsen», Beethovens «Klaverkonsert nr. 3 i c-moll» og Mozarts «Symfoni nr. 25 i g-moll»

Om solisten

Christian Ihle Hadland er født i 1983 og studerte med Jiří Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han hadde sin profesjonelle konsertdebut med Kringkastingsorkesteret, KORK, allerede som 15-åring, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011, da han var «BBC New Generation Artist» og fikk være solist med alle fem BBC-orkestrene. 
 
Hadland er en svært ettertraktet kammermusiker og har opptrådt ved mange prestisjefylte arenaer og festivaler. Han har vært kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival siden 2010 og opptrådt ved Festspillene i Bergen en rekke ganger – blant annet som solist på Griegs a-mollkonsert i 2012. Han har en rekke kritikerroste innspillinger på sin cv.

Om Det norske blåseensemble

Det Norske Blåseensemble er norsk orkester etablert i 2003. Besetningen består hovedsakelig av blåseinstrumenter. Ensemblet har base i Halden.

Ensemblet fordyper seg i historisk framføringspraksis med fokus på perioden fra renessansen til og med wienerklassisismen. Kombinasjonen av autentiske og moderne instrumenter gir nytt liv til velkjente verk fra denne perioden.

De spiller også samtidsmusikk. På dette feltet har de banet vei for ny klassisk musikk de senere årene.

 

Bestill billetter hos Ticketmaster

Publisert 15. aug. 2019 10:59 - Sist endret 15. aug. 2019 10:59