Johan Kvandal - jubileumskonsert

Johan Kvandal blir feiret med orkester og solister som framfører musikk som han har komponert. Stykkene hans gjenspeiler en utvikling fra norsk folkemusikk, neoklassiske uttrykk, symfonisk orkesterprakt og til moderne tonalitet.

Portrett av Johan Kvandal

Komponisten Johan Kvandal. Foto: Ole Kandal, NRK

Forsvarets stabsmusikkorps
Minsk kammerorkester
Strykestudenter ved Norges Musikkhøskole
Ole Kristian Haagenrud (klaver)
Nils Erik Måseidvåg (dirigent)
Morten Gaathaug (konferansier)

Program

Johan Kvandal (1919–1999): Norsk ouvertyre, klaverkonserten, Triptychon og Symfonisk epos.

Om konserten

Det er 100 år siden Johan Kvandal ble født. I den anledning blir han feiret med orkester og solister, som framfører musikk fra hans tidlige komposisjoner, som Norsk ouvertyre fra 1951. Blant senere komposisjoner får vi høre klaverkonserten, som ble urframført av Ungdomssymfonikerne i 1998.

Sammen med Symfoniske epos (1962) og Triptykon (1979) viser verkene hvorfor Kvandal ble en høyt respektert og regelmessig framført komponist.

300/150 (gratis for alle studenter, 20 % rabatt ved forhåndskjøp). Fribilletter må hentes ut via Nmh.ticketco.no, maks en per pers.

Bestill billett hos TicketCo

Publisert 19. aug. 2019 07:39 - Sist endret 20. aug. 2019 10:12