Jul med Solistkoret

Tre uker før jul reiser Solistkoret ut på sin tradisjonsrike juleturné. I år går turen til Møre og Romsdal og Hadeland, før turnéen avsluttes i Universitetets aula i Oslo. Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange.

Noen av sangerne i Det Norske Solistkor

Noen av sangerne i Det Norske Solistkor. Foto: Lars Erlend Tubaas Øymo

• Det Norske Solistkor
  • Dirigent Yuval Weinberg

Om konserten

Koret vil fremføre kjente og kjære julesanger. Det synger også verker av Michael Praetorius og Arvo Pärt.

Om Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder, Grete Pedersen, er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Om dirigent Yuval Weinberg

Han er gjestedirigent for Det Norske Solistkor. Han studerte master i kordirigering på Norges musikkhøgskole med Grete Pedersen som lærer, og har en bachelorgrad i kordireksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin. Weinberg startet musikkutdanningen i ung alder, som pianoelev og sanger i det Israelske ungdoms- og barne- koret Li-Ron. Videre studerte han orkesterdireksjon ved universitetet i Tel-Aviv.

Weinberg har mottatt flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014).

Siden 2014 har han vært stipendiat ved «Dirigentenforum» (det tyske musikkrådets dirigentforum). Som en del av dette programmet har han jobbet med kor som Berlins radiokor, Sveriges Radiokör, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, og han har vært dirigent for Kammerkoret Nova, Norske kammersangere og Norges Ungdomskor.

Bestill billett hos TicketCo

Publisert 20. aug. 2019 08:06 - Sist endret 2. okt. 2019 10:26