Kvindelige Studenters Sangforening

Kvindelige Studenters Sangforening og dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde feirer korets 125-årsjubileum med en storslått konsert i Universitetets aula 2. oktober.  

Dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde

Kvindelige Studenters Sangforening og dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) ble stiftet i 1895, og er det offisielle kvinnekoret ved Universitetet i Oslo. Som verdens eldste akademiske kvinnekor, kan KSS se tilbake på en lang og innholdsrik historie. Koret har spilt en viktig rolle både for universitetet og for kvinnesaken, samtidig som det har hevdet sin plass i musikkhistorien med sine musikalske prestasjoner og uroppføringer av verk for kvinnekor. Ved siden av å være et ambisiøst kor med høyt musikalsk nivå, har KSS vært en viktig del av livene til sangersøstre som har tatt del i det musikalske fellesskapet gjennom årene.

 

I 2020 er det 125 år siden KSS ble stiftet. Dette markeres med en jubileumskonsert i Universitetets aula 2.oktober 2020, som blir årets høydepunkt. Vi kommer blant annet til å fremføre repertoar som har vært viktig for KSS de siste fem årene, og repertoar som fremmer sangervennskap på tvers av landegrenser, deriblant My true love hath my heart av J. Rutter, Salve Regina av F. Havrøy, Studentersang av C. Kreutzer, Itsasoa ari zait med tekst av I. Azurmendi, og ikke minst et helt nytt bestillingsverk av den kvinnelige komponisten og professoren Karin Rehnqvist. Vi har lenge latt oss trollbinde av Rehnqvists særegne uttrykk som binder det moderne sammen med toner fra skandinavisk folkemusikk, i drømmende, vakre og tidvis voldsomme vendinger. KSS har mottatt verket i april 2020 og urfremfører det under jubileumskonserten. 

 

Konserten vil få et historisk og høytidelig preg, og gi publikum en helhetlig opplevelse gjennom historiefortelling og musikalsk formidling, trygt lost i havn av vår eminente dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde. 

 

Hjertelig velkommen!

*datoen avhenger av at konserten kan gjennomføres på en smittevernmessig forsvarlig måte, og konserten vil om nødvendig flyttes til 09.04.21. 

Informasjon om billettkjøp kommer

 

 

Publisert 29. apr. 2020 13:04 - Sist endret 4. mai 2020 09:29