Klangforum Wien i Universitetets Aula

Velkommen til klangforum Wien i Universitetets aula

Bildet kan inneholde: sjøarkitektur, bildesign, arkitektur, begivenhet, urbant design.

Ultima

Lydmessige meditasjoner med et av Østerrikes ledende ensembler

Ragnhild Berstad trãnseõ (2021, WP)
Øyvind Torvund Plans (2021, WP)
Lars Petter Hagen Gestern (2021,WP)
Andile Khumalo The Broken Mirrors of Time (2021, WP)

Et av verdens mest anerkjente ensembler, Klangforum Wien, urfremfører fire nye verk: ett fra et av Sør-Afrikas skarpeste talenter og tre verk av ledende norske komponister.

Ragnhild Berstads trãnseõ bruker spesielle glassinstrumenter utviklet i samarbeid med glasskunstneren Vidar Koksvik. Ideen om at glass både er uforanderlig og skjørt – at det ikke ruster eller falmer, men samtidig kan knuse på et øyeblikk – står sentralt i verket.

Øyvind Torvunds Plans er del av en pågående serie hvor orkesteret spiller «skisser» til verk som aldri vil bli skrevet. Det lar Torvunds magiske, lekne og radikale fantasi løpe løpsk.

Gestern (i går) er en fortsettelse av Lars Petter Hagens betraktninger om fortiden – om kulturhistorie og hukommelse. Det tar utgangspunkt i Stefan Zweigs skrifter og orkesterrepertoaret fra perioden 1900-1939.

Kvelden avsluttes med et nytt verk av den sørafrikanske komponisten Andile Khumalo. Inspirert av Covid-dødsfallet til en pianistvenn, legger det ti minutter lange stykket til rette for kamp mellom klaveret og et orkester med fokus på marimba og treperkusjon.

Kjøp billett

Dørene åpner kl.17:30