AVLYST - Solistkoret & dirigent Grete Pedersen

Velkommen til konsert med Solistkoret & dirigent Grete Pedersen 

Dirigent Grete Pedersen

Solistkontoret & dirigent Grete Pedersen fremfører prisbelønt tolkning av Bachs motetter og Francis Poulencs udødelige 'Figure Humaine'.

Foto: Bård Gundersen

Hymne til frihet
Få korverk er så vakre som Francis Poulencs Figure Humaine. Musikken og tekstene av poet Paul Éluard ble skrevet i hemmelighet i et okkupert Frankrike under 2. verdenskrig, og er en hymne til frihet fra okkupasjon og tyranni. Selv insisterte Poulenc på at verket skulle fremføres a cappella; det skulle være den menneskelige stemme som talte. Figure Humaine har etter urfremføringen i 1945 blitt hyllet som et av komponistens fremste verker.


 «Det er bare så uhyre våkent gjort. Det synges så det prikker i huden», skrev Vårt Land i sin anmeldelse av Solistkorets album Bach – The Motets, som også ble tildelt den høythengende utmerkelsen Diapason d’or de l’année (Årets korutgivelse) for 2018. 

Bachs motetter er en like stor gåte som komponisten selv. En vet ikke når de ble til, men i sin samtid ble de hovedsakelig sunget i begravelser. Motettene kaster et gjennomtrengende lys på all musikk de stilles sammen med og syder av liv og håp om et liv i den kommende verden.

På konserten fremføres også musikk av finske Kaija Saariaho, kjent for å skape rørende, nesten fysiske verk med skimrende, tette klangbilder som gjennomgår stadige forvandlinger. Musikken oppleves ofte visuelt av publikum, som farger eller stemningsfulle malerier.

 

Program:

F. Poulenc: Figure Humaine
F. Poulenc: Four small prayers of Saint Francis of Assisi
F. Poulenc: Dialogues of the Carmelites
K. Saariaho: Nuits, Adieu
J. S. Bach: Singet dem Herrn
J. S. Bach: Komm, Jesu, komm

Bli med på en uforglemmelig kveld i Universitetets Aula.

Kjøp billett

Dørene åpner kl.18:30
Konsertstart kl.19:00

 

Publisert 14. jan. 2020 15:13 - Sist endret 2. juni 2020 14:39