Barokkanerne i aulaen

I vår nye serie «Barokkanske instrumenter» gleder vi oss til å vise fram lutten og Jadran Duncumb. Med seg har han den skotske stjernesopranen Rachel Redmond, kjent fra Händels “Il trionfo”med Barokkanerne i 2019 og den spanske fyrrige fiolinisten Lina Tur Bonet som leder en strykergruppe fra Barokkanerne

Bildet kan inneholde: smil, musikk instrument, musiker, gitar, tilbehør til gitar.

Barokkanerne

-intime solostykker, engelske luttsanger, luttkonserter og fullblods operaarier av bl.a. Dowland, Weiss og Vivaldi. 

Lutt-familien består egentlig av en hel rekke med instrumenter som utviklet seg fra den arabiske ouden som kom med maurerne til den iberiske halvøy på 900-tallet. Luttinstrumentene går tilbake til minst 3100 før kristus, så de er blant de eldste instrumentene overhodet. Fra 1500-tallet og frem til slutten av 1700-tallet var dette blant de mest populære instrumentene, og det finnes tusenvis av bevarte komposisjoner for lutt fra denne epoken. Selv om instrumentet ikke er av de mest lydsterke instrumentene, finnes det solokomposisjoner, akkompagnement til solosanger, kammermusikk og til og med konserter med fullt orkester. Instrumentet ble brukt som orkesterinstrument i hele perioden og til å akkompagnere stemmer og instrumenter i små og store besetninger. 

Med denne historiske bakgrunnen har vi gitt den fremmadstormende luttenisten Jadran Duncumb oppgaven med å sette sammen et spennende program som viser det brede spekteret av musikalske muligheter for luttinstrumentene. Resultatet har blitt en vakker konsert med alt fra solo- og ensemblestykker til fullblods operaarier. Som makker har Jadran den eventyrlige sopranen Rachel Redmond som eksellerer i både det intime og i det mer storslåtte operaformatet.

Kjøp billett

Dørene åpner kl.18:30
Konsertstart kl.19:00

 

Arrangør

Barokkanerne
Publisert 7. sep. 2021 13:30 - Sist endret 17. nov. 2021 11:38