Oslo Kammerakademi & Ensemble Allegria- Aulaseriene

Et historisk første samarbeid mellom to av landets ledende ensembler.

Oslo Kammerakademi & Ensemble Allegria

Foto: Foto: Anna-Julia Granberg (Oslo Kammerakademi) / Morten Nome (Ensemble Allegria)

Som to av landets aller fremste ensembler for henholdsvis strykere og blåsere, blir det orkesterspill av ypperste klasse når vi får oppleve Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi i deres første egetproduserte, kunstneriske samarbeid. Hovedverket er Brahms’ serenade i D-dur, op. 11, som bringer med seg det kammermusikalske inn i det symfoniske. Vi får også høre Oslo Kammerakademi alene i Mozarts serenade i c-moll, K. 388, mens Ensemble Allegria bringer oss via høyromantikken og inn i nåtiden med et helt nytt bestillingsverk: Strauss-fragmenter av Lars Petter Hagen.

Om programmet

I 2021 forenes to av landets mest spennende kammerensembler til orkesterspill av ypperste klasse når de gjester både Universitetets aula og kulturdestinasjonen Ramme i regi av Aulaseriene. Hovedverket for konsertene er Johannes Brahms’ serenade nr. 1 i D-dur, op. 11, et riktig mesterverk som forener det kammermusikalske med det symfoniske. Verket ble opprinnelig skrevet for nonett, men ble senere utvidet til den symfoniske besetningen dere får møte i disse konsertene.

Den lekne, kammermusikalske stilen er imidlertid godt bevart: både i det musikalske materialet, og i måten de 39 musikerne fremfører verket uten dirigent. Serenaden gjorde braksuksess allerede ved uroppførelsen i Hannover 1860, da hele 1200 entusiastiske publikummere bifalt hver eneste sats med dundrende applaus og jubelrop!

I tillegg får vi nyte de to ensemblene hver for seg: Oslo Kammerakademi tar oss med til harmoniensemblets storhetstid med Mozarts serenade i c-moll, K. 388, mens Ensemble Allegria bringer oss videre via høyromantikken og inn i nåtiden med et helt nytt bestillingsverk: Strauss-fragmenter av Lars Petter Hagen.

Alle våre arrangementer gjennomføres i tråd med FHIs retningslinjer for smittevern. Hold avstand og ta vare på hverandre!

Kjøp billett

Dørene åpner kl.13:30