Det Norske Kammerorkester – Schönberg og Mendelssohn

Vakker, rå og oppløftende senromantikk

Collage med portrettbilder av musikere med strykeinstrumenter

Foto: Bård Gundersen

Schönbergs Verklärte Nacht har blitt et av Norsk Kammerorkesters referanseverk de siste årene. Denne gang fremføres det i sin opprinnelige versjon for strykesekstett. Stykket er tonesatt til Richard Dehmehls dikt med samme navn.

Evnen til å tilgi og løse konflikter på fredelig vis er en dyd som hele tiden er utfordret, også i dagens samfunn. Demokratiet utfordres av ytterliggående krefter selv i land vi trodde var bygget på sterke humanistiske tradisjoner. De menneskelige dyder er ikke medfødt, og Schönbergs senromantiske musikk treffer oss rett i hjertet som en påminnelse om at vi hele tiden må jobbe med våre egne idealer for å være gode mennesker.

• Arnold Schönberg: Verklärte Nacht
  • Felix Mendelssohn: Oktett for strykere

Medvirkende

Sara Övinge - fiolin, Cam Kjøll - fiolin, Atle Sponberg - fiolin, Bård Monsen - fiolin, Ida Klokk-Bryhn - bratsj, Marthe Husum - bratsj, Audun Sandvik - cello, Ole Eirik Ree - cello

Les mer og kjøp billett

Praktisk informasjon

Universitetets aula har garderobeplikt grunnet sikkerhet og av hensyn til kunsten. Møt gjerne opp i god tid før arrangementsstart.

Om Universitetets aula

Universitetet i Oslos tradisjonsrike festsal har invitert til kunst- og kulturopplevelser i over 100 år, og her står stadig noen av våre beste utøvere på scenen. Aulaprogrammet inkluderer også foredrag, litterære samtaler og Åpen aula, der du kan utforske de 11 originale Munch-maleriene som pryder salen.

Nysgjerrig på hva som skjer hos oss? Følg Universitetsplassen - UiO på Facebook for spennende oppdateringer.

Gå til fullt program for Aulaen.

Publisert 16. nov. 2022 04:28 - Sist endret 16. nov. 2022 04:52