English version of this page

Lunsj med kultur: Vinnere fra UMM (klassisk)

Guro Kitterød, trombone og Astrid Bjelland på tverrfløyte har begge vunnet Ungdommens Musikkmestereskap, derfor spiller de på Lunsj med kultur. Det er en av premiene i konkurransen.

Guro og Astrid (foto: Linda Tungland)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program

Axel Jørgensen: Romance op. 21
Lars-Erik Larsson: Concertini op.45 nr.7

Pierre Sancan: Sonatine
Sigfrid Karg-Elert: Caprice nr 30, “Chaconne” fra 30 Capricer op.107

Medvirkende

Guro Kitterød, trombone
Astrid Bjelland, tverrfløyte
Natallia Papova, klaver

Om artistene

Guro Kitterød går på Barratt Due – Unge talenter på tredje året, og har Sverre Riise og Ingse Tvedt som instrumentallærere. Hun har tatt internasjonale gradseksamener fra ABRSM i trombone, og spiller aktivt i Varteig og Hafslundsøy skolekorps, i Sarpsborg. Hun deltok på Ungdommens musikkmesterskap i 2014, 2015, 2016 og 2017, og har de tre siste årene vært kvalifisert til det nasjonale mesterskapet. Dette året også til finalekonserten. Guro har vært en del av Norsk barnesymfoniorkester, Barratt Dues ungdomsorkester (BARDUS) og er en del av Norsk ungdomssymfoniorkester (NUSO). Hun mottok Drømmestipendet fra Norsk Tipping 2016, og John Dalenes minnefond i 2017. Guro har deltatt på mesterklasser med Jesper Busk Sørensen trombonist fra Berliner Philharmoniker to ganger, og vært på utvekslingsuke på Chetham school of music i Manchester, England. Hun har også spilt to ganger for HM kongen på slottet med ensemble, og vært solist på Johan Halvorsens musikkfest. Hun har mottatt stipend fra Norges musikkorps forbund (NMF) til å delta på International Music Camp i USA denne sommeren.

Astrid Bjelland er 20 år og studerer for tiden ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Ulla Miilmann, hvor hun går sitt tredje år på bachelor i utøvende klassisk tverrfløyte. Astrid begynte å spille som 7-åring i den lokale kulturskolen på Hjelmeland i Rogaland, med lærer Michaela Tetens. Hun var elev hos Elisabeth Barstad gjennom Unge Musikere avd. Stavanger og Anders Ljungar-Chapelon ved Griegakademiets Unge Talenter. Astrid har deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser med godt resultat, blant annet var hun prisvinner i Øresunds Solist og vant Æresprisen i Sparre Olsen-konkurransen og førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap. Astrid har deltatt på mesterklasser med anerkjente fløytister, deriblant Emmanuel Pahud, Adam Walker, Robert Langevin, Emily Beynon og Gro Sandvik. Hun opptrer jevnlig på konserter både i Norge og utenlands, og nylig opptrådte hun under Copenhagen Summer Festival og Spansk-Norske Dager i Alfaz del Pi. Astrid er en aktiv kammer- og orkestermusiker og hun spiller fast i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester.

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får informasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres hjemmeside klassiskmusikk.com.

Følg kulturkonsulenten på Facebook

Publisert 25. juni 2018 18:14 - Sist endret 24. okt. 2018 11:49