English version of this page

Lunsj med kultur: Grøvlen spiller Liszt

På denne konserten får du oppleve Franz Liszts store mesterverk for klaver, h-mollsonaten. Verket er én sammenhengene sats med dramatikk, tordnende oktaver, lyrisk varme og episke proporsjoner.

Christian Grøvlen (foto: Cathrine Dokken)

Fri entré og åpent for alle

Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Franz Liszt: Sonate i h-moll

Om artisten

Christian Grøvlen er født i 1990 i Bergen. Han startet å spille piano som femåring, og er regnet som en av Norges mest spennende og fremadstormende pianister. Som 15-åring startet han å studere under professor Jiří Hlinka, før han fortsatte studiene ved Norges musikkhøgskole under Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Han debuterte i universitetets Aula i Oslo i 2015, og studerte deretter i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Jens Elvekjær. I 2016 mottok han Robert Levin-prisen i Oslo.

Fra Christian var tidlig i tenårene, har han opptrådt som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har spilt på noen av Norges største festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum og Vinterfestspillene, og samarbeidet med musikere som Arve Tellefsen, Leif Ove Andsnes, Marianne Thorsen, Johannes Weisser og Eli Kristin Hanssveen, for å nevne noen.

Christian er også komponist, og hans første bestillingsverk ble urfremført av Trondheimsolistene i april 2017. Han første innspilling med verker av Bach er ventet i løpet av sommeren 2017.

Christian Grøvlen, klaver

Samarbeidspartner

Universitetet i Oslo er blitt samarbeidspartner med Klassisk musikkmagasin. Du får informasjon om flere av konsertene i Aulaen på deres hjemmeside klassiskmusikk.com

Følg kulturkonsulenten på Facebook