Lunsj med kultur: Katja Henriksen Schia med gjesteartister

Velkommen til performancen "Materialistisk - nær materialer" - en aktiv undersøkelse av menneskets evne til å transformere og resirkulere.

Foto: Oslo teatersenter/ Rolf Aleksejunas Øvrum Christensen

Resirkulere materialer for å komme nær. Det nære videreføres. Trekkes igjennom tegning, objekter, bevegelser, lyd, innside og utside. En egen logikk vokser frem.

Bli med på en utforskende performance med innslag av dans og illustrasjon. 

Om artistene

Katja Henriksen Schia (leder prosjektet/forskningen): 
I 2009 ble hun uteksaminert fra Kunsthøyskolen i Oslo med en BA i samtidsdans. I dag jobber hun som danser og koreograf i Norge og Europa, med base i Oslo. Tegning og dans er er metoder som ligger til grunne for hennes kunstneriske praksis. Innenfor tegning har jeg ingen formell utdanning, men dette er noe hun alltid har brukt tid på. Å inkludere disse to formatene i alt hun skaper, har vist seg å tydeliggjøre rettingen i virket hennes. I dag jobber hun i varierende formater innen performance og samtidsdans.

"Koreografi kan, for meg, oppstå i forhandlingen mellom publikums valg og koreografiens premisser. Jeg ønsker å ofte å fremme en grad av transparens og tilgjengelighet ved å sette materialet inn i loops eller systemer for resirkulering". 

Caroline Skjørshammer: 
Caroline har sin BA i dans fra Conservatory of Performing Arts ved Point Park University og jobber som frilanser med å skape, utøve, produsere og undervise dans. Hun har vært tilknyttet en rekke ulike konstellasjoner, nylig som fasilitator i "The Abramović Method" og utøver i "V" av Lise Nordal. Hun er også initiativtaker til plattformen "Dans/5". Ved siden av dans har hun studert psykologi og familieterapi, og er for tiden opptatt av å forske i spennet mellom bevegelse og terapi. 

Natalia Vik: 
Natalia Vik jobber som frilans danser og danselærer i Norge, Danmark og Israel. Hun har jobbet med koreografer som Yoni Soutchy, Olivia Vella Betzalel, Yaniv Cohen, Julie Brogger, og Morten Innstrand. I 2012 ble hun sertifisert Gaga lærer etter å ha fullført Gaga Teacher Training Program. Etter hun ble ferdig med denne utdannelsen i 2012 har hun undervist i Gaga regelmessig i Israel, men også i USA, Norge, Sverige og Brasil. Hun har også vært en del av TNUDA gruppen, som er et samarbeid mellom dansere og forskere ved Weizmann Institute. 

Sophie Barth:
Sophie Barth har en utdannelse i teaterregi fra East 15 Acting School i London. I 2016 etablerte hun den tverrkunstneriske plattformen Schouskollektivet, og har siden dette invitert kunstnere til å ha artistic research på Oslo teatersenter. Som utøver og frilanser jobber hun også med japansk Butoh-dans, og er tilknyttet plattformen BUTOH ENCOUNTERS. Når hun ikke jobber med kunst er hun å finne enten i skranken, mellom reolene eller på Scene HumSam på HumSam-bibliokeket der hun jobber som førstekonsulent i publikumsavdelingen. 

Katarina Caspersen: 
Katarina Caspersen har en bachelor - og en mastergrad i illustrasjon og grafisk design, med spesialisering i scenografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber som frilans scenograf og illustratør, og har blant annet jobbet med Vinge/Müller i Berlin. Hun har også hatt utstillinger i Norge og i Tyskland, ved steder som Tegnerforbundet, Black Box teater under Pluss Pluss, galleri Zetzone i Berlin og på Kristiansand Kunsthall.

Om Lunsj med kultur

Lunsj med kultur er en serie ukentlige, gratis kulturarrangementer for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.

Lunsj med kultur rullerer på sted, og vil i løpet av våren 2019 foregå i Frederikke spiseri, Georg Sverdrups hus, Eilert Sundts hus, Niels Henrik Abels hus, Kjemibygningen, Helga Engs hus, Professorboligen, ZEB-bygningen, Harald Schjelderups hus og i Geitmyrsveien 69/71.

På programmet for våren 2019 finner du teater, dans, performance og slam-poesi. Det blir også konserter med blant andre Darling West, Konradsen, Matonas Afdahl group og Mariama Ndure. 

Programmet er med forbehold om endringer.

Arrangør

Avdeling for kommunikasjon og studentinformasjon
Emneord: Performance, Dans, Forskning, Illustrasjon, Tegning, ZEB-bygningen
Publisert 8. jan. 2019 12:57 - Sist endret 14. jan. 2019 19:53