Lunsj med kultur: Mariama Ndure

Fra Nina Simone til egen musikk inspirert av sine vest-afrikanske røtter - Mariama Ndure er blant Norges mest spennende nye stemmer, og har mye å by på!

Foto: Birdee

Velkommen til en sjelfylt Lunsj med kultur, fredag 22. mars!

Med en fot i både den gambiske og norske kulturen, står musikeren Mariama Ndure trygt på egne ben i sitt eget musikalske uttrykk. Med rytmer fra verdensmusikk, jazz og soul, en unik stemme og inspirasjon fra vest-Afrika, har hun skapt sin helt egen sound.

Om artisten

Mariama Ndure er utdannet ved anerkjente Berklee College of Music og Norges musikkhøyskole, og har opptrådt på en rekke scener i USA. Hun har varmet opp for blant andre Talib Kweli, M1 fra Dead Prez, KRS-One, The Wailers og Toubab Krewe. Hun har også delt scene med kritikerroste verdensmusikk-artister som Marco Bahia, Ulisses Rocha og Marco Pereira.

I 2015 gav hun ut sin debut-ep «Fall and Rise». I 2016 spilte hun tittelrollen som Nina Simone i stykket «I am Nina» på Nordic Black Theatre i Oslo. Stykket fikk strålende mottakelser og ble satt opp på nytt i 2017. For tiden jobber Mariama med sin kommende plate.

Med seg til Lunsj med kultur har hun multi-instrumentalist og produsent Dag Henning Kvaløy. Han har jobbet med en rekke sjangere og musikalske uttrykk og spiller i flere band og konstellasjoner.

Hør Mariama på Spotify.

Mariama Ndures hjemmeside.

Om Lunsj med kultur

Lunsj med kultur er en serie ukentlige, gratis kulturarrangementer for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.

Lunsj med kultur rullerer på sted, og vil i løpet av våren 2019 foregå i Frederikke spiseri, Georg Sverdrups hus, Eilert Sundts hus, Niels Henrik Abels hus, Kjemibygningen, Helga Engs hus, Professorboligen, ZEB-bygningen, Harald Schjelderups hus og i Geitmyrsveien 69/71.

På programmet for våren 2019 finner du teater, dans, performance og slam-poesi. Det blir også konserter med blant andre Darling West, Konradsen, Matonas Afdahl group og Mariama Ndure.

Programmet er med forbehold om endringer.

Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt
Emneord: Kultur, Musikk, Konsert, Soul, Jazz, Gambia, Vest-Afrika
Publisert 8. jan. 2019 13:23 - Sist endret 21. mars 2019 10:46