Lunsj med kultur: Matonas Afdahl Group

Velkommen til en musikalsk reise til Zanzibar!

Foto: Mathias Holst.

Sett sammen Zanzibars aller fremste musiker, fire jazzmusikere, en utenforboksen-klassisk fiolinist, og du får Matonas Afdhal Group.

Om bandet

Gruppa tar for seg den zanzibarske tradisjonen Taarab, Afrikas best skjulte skatt. Musikere på tvers av kontinenter skaper et sound der sjangre går over i hverandre og tradisjoner smelter sammen. Resultatet er en unik musikkopplevelse.

De norske medlemmene, kjent fra LASSEN, Baker Hansen, A-HA og Ensemble Allegria, har hatt lengre opphold på Mohamed Issa Matonas musikkakademi på Zanzibar, og Matona har knyttet sterke bånd til Norge gjennom flere opptredener, bl. a. med KORK i 2014.

Ønsket om et musikalsk samarbeid har vokst gjennom flere år, og Matonas Afdhal Group ble til i 2016. Siden har gruppa spilt flere konserter både i Norge, Nederland og Tanzania. I november 2018 slapp bandet sitt debutalbum på Bugge Wesseltofts Jazzland/OkWorld.

Samarbeid mellom Afrika og Norge er kanskje ikke et nytt fenomen, men den øst-afrikanske musikken er enda uoppdaget for det europeiske publikum.

Det ønsker Matonas Afdhal group å endre på!

Matonas Afdahl Group på Youtube.

Om Lunsj med kultur

Lunsj med kultur er en serie ukentlige, gratis kulturarrangementer for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.

Lunsj med kultur rullerer på sted, og vil i løpet av våren 2019 foregå i Frederikke spiseri, Georg Sverdrups hus, Eilert Sundts hus, Niels Henrik Abels hus, Kjemibygningen, Helga Engs hus, Professorboligen, ZEB-bygningen, Harald Schjelderups hus og i Geitmyrsveien 69/71.

På programmet for våren 2019 finner du teater, dans, performance og slam-poesi. Det blir også konserter med blant andre Darling West, Konradsen, Matonas Afdahl group og Mariama Ndure.

Programmet er med forbehold om endringer.

Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt
Emneord: Konsert, Zanzibar, Jazz, Afrika
Publisert 14. jan. 2019 20:30 - Sist endret 14. jan. 2019 20:30