Lunsj med kultur: Oslo (Det Norske Teatret)

Se et utdrag av stykket "Oslo" som for tiden spilles ved Det Norske Teatret. Etter utdraget blir det et kortforedrag ved seniorforsker Jørgen Jensehaugen (PRIO) om Osloprosessen.

Foto: Eirik Malmø

Velkommen til Lunsj med teater!

På programmet står et utdrag fra stykket "Oslo" som denne vinteren spilles for første gang i Norge på Det Norske Teatret. Stykket vant i 2017 en Tony for beste forestilling, og er en diktet kortversjon av historien om Osloprosessen.

Om stykket

Dette er en historie om uventede samentreff, optimisme for fastlåste konflikter og politisk spill med hyppig servering av vafler. Det er også en fortelling om hvordan Norge fikk en rolle som internasjonal fredsmekler, og hvordan ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen ble sentrale i arbeidet med en historisk fredsavtale mellom Israel og Palestina, den såkalte Oslo-avtalen.

Dramatiker J.T Rogers har med utgangspunkt i dokumentarisk materiale diktet rundt de intense forhandlingene og skrevet en prisvinnende, underholdende politisk thriller.

På Lunsj med kultur vil noen av skuespillerne som medvirker i Oslo presentere et utdrag fra stykket, etterfulgt av et kortforedrag ved Midtøsten-forsker Jørgen Jensehaugen ved PRIO. Med utgangspunkt i stykket vil han gi et innblikk i Osloprosessen, og stykkets behandling av denne.

Les mer om Oslo på Det Norske Teatret sin hjemmeside.

Jørgen Jensehaugen - PRIO.

Om Lunsj med kultur

Lunsj med kultur er en serie ukentlige, gratis kulturarrangementer for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.

Lunsj med kultur rullerer på sted, og vil i løpet av våren 2019 foregå i Frederikke spiseri, Georg Sverdrups hus, Eilert Sundts hus, Niels Henrik Abels hus, Kjemibygningen, Helga Engs hus, Professorboligen, ZEB-bygningen, Harald Schjelderups hus og i Geitmyrsveien 69/71.

På programmet for våren 2019 finner du teater, dans, performance og slam-poesi. Det blir også konserter med blant andre Darling West, Konradsen, Matonas Afdahl group og Mariama Ndure.

Programmet er med forbehold om endringer.

Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt
Emneord: Teater, Arrangement, Kultur, Det Norske Teatret, Osloprosessen
Publisert 8. jan. 2019 09:57 - Sist endret 14. jan. 2019 19:27