English version of this page

Oslo Peace Days 5. til 12. desember 2022

Bildet kan inneholde: verden, sosial gruppe, publikum, tilpasning, kunst.

Under Oslo Peace Days inviterer vi alle til å diskutere og lære mer om temaer knyttet til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Nobels fredspris 2022

Årets fredsprisvinnere inkludert i lysinstallasjonen "Nobels Hage"

En pris for sivilsamfunnet og enkeltpersoners betydning.

Ales Bialiatski, Memorial og Center for Civil Liberties får Nobels fredspris 2022 for sin innsats for å dokumentere krigsforbrytelser, brudd på menneskerettigheter og maktmisbruk.

Menneskerettighetsprisen

Bildet kan inneholde: briller, smil, synsomsorg, anlegg, kjole skjorte.

Til kamp for akademisk frihet i et stadig mer autoritært Europa.

Andrea Pető, professor i kjønnsstudier ved Central European University, får UiOs menneskerettighetspris 2022 for sitt forsvar for akademisk frihet og institusjonenes autonomi.

Fasaden på Nobels Fredssenter

Feiring av fredsprisvinnerne

Nobels fredspris deles ut i Oslo rådhus 10. desember. I dagene rundt utdelingen inviteres alle til å feire og lære mer om vinnerne.

Du kan blant annet bli med på

Ny arena

En del arrangement under årets Oslo Peace Days finner sted i Domus Bibliotheca, midt i Oslo sentrum.

Kontakt

Har du spørsmål knyttet årets Oslo Peace Days, kontakt oss gjerne på e-post: info@oslopeacedays.no.

"If we have no peace, it is because we have forgotten that we belong to each other." – Mor Teresa, vinner av Nobels fredspris 1979

• Logo Oslo Science City
  • Logo Sintef