Tre timer med Hagtvet: Sivilsamfunnets betydning for demokratiet

En samtale med bakgrunn i årets fredspris til sivilsamfunnsaktører i Russland, Belarus og Ukraina.

Portrettfoto av Bernt Hagtvet

Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Årets fredsprisvinnere representerer sivilsamfunnet i tidligere Sovjetunionen, og har kjempet for retten til maktkritikk og rettigheter under særdeles vanskelig forhold.

Når begynte mennesker å organisere seg i samfunn? Hvilke historiske eksempler har vi på vellykkede sivilsamfunnsopprør? Hvordan kan demokratier støtte sivilsamfunnet i autoritære samfunn?

I forbindelse med årets fredspris inviterer rådgiver i Civita, Eirik Løkke, på nytt til en tre timers samtale med Bernt Hagtvet om sivilsamfunnets betydning for fred og demokrati.

Arrangementet arrangeres i samarbeid med Civita og er en del av programmet under  Oslo Peace Days 2022.

Inngang

Billetter koster 140 kroner og selges via Nobel Fredssenters nettsider.

Kjøp billett

Sted

Arrangementet finner sted på Nobels Fredssenter. Se Nobels Fredssenters nettsider for besøksinformasjon.

Om Oslo Peace Days

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, PRIO og Universitetet i Oslo jobber med fred og menneskerettigheter på ulike måter.

Hver desember slår vi oss sammen og arrangerer Oslo Peace Days, en arena der alle inviteres til å diskutere og lære mer om disse viktige temaene.

Se fullt program for Oslo Peace Days 2022

Publisert 6. nov. 2022 06:59 - Sist endret 9. nov. 2022 05:19