Var Nansen svak for Russland og blind for Ukraina?

Nye perspektiver på humanitærarbeidet

Arrangementsbilde med portrettfoto av Fridtjof Nansen til høyre og blå firkant med "Oslo Peace Days" til venstre

Foto: Minjatur / Eier: Nasjonalbiblioteket

Trodde du det meste om Fridtjof Nansen var kjent? Universitetet i Oslo inviterer deg til en annerledes førjulsopplevelse med Nansen-forsker og historiker Carl Emil Vogt.

I år er det 100 år siden Fridtjof Nansen mottok Nobels fredspris for sitt engasjement for statsløse flyktninger, og Nansen er mer aktuell enn noen gang.

Denne ettermiddagen får du høre landets fremste Nansen-ekspert dele en helt ny og kanskje noe overraskende fortelling om Nansen og hans forhold til Ukraina og Russland.

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen ønsker velkommen, og arrangementet varer én time inkludert spørsmål fra salen.

Foredraget foregår i vakre og nyoppussede Domus Bibliotheca, en av våre historiske bygninger på Universitetsplassen, som nå er Oslo sin nye scene for formidling.

Arrangementet passer for deg som er nysgjerrig på historie, eller ønsker en dypere og ny forståelse for forholdet mellom Russland, Ukraina og Norge. Og Nansen så klart.

Om Karl Emil Vogt

Portrettfoto av Carl Erik Vogt

Carl Emil Vogt skrev sin doktorgrad om Fridtjof Nansens humanitære og internasjonale arbeid. Han debuterte som forfatter i 2007 med boken Nansen kamp mot hungersnøden i Russland 1921-23 og ble nominert til Brageprisen i 2011 for boken Fridtjof Nansen. Mannen og verden. Vogt jobber i dag som spesialrådgiver ved HL- senteret.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det blir servering av julegløgg.

Hvis du trenger heis eller annen tilrettelegging ved besøk i Domus Bibliotheca, kontakt oss på db-sentrum@admin.uio.no.

Om Oslo Peace Days

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, PRIO og Universitetet i Oslo jobber med fred og menneskerettigheter på ulike måter.

Hver desember slår vi oss sammen og arrangerer Oslo Peace Days, en arena der alle inviteres til å diskutere og lære mer om disse viktige temaene.

Se fullt program for Oslo Peace Days 2022

Publisert 24. nov. 2022 18:47 - Sist endret 24. nov. 2022 18:47