Nobels fredspris – Nansens fredsinnsats

Hvorfor fikk polarforskeren Fridtjof Nansen Nobels fredspris – og senere en pris oppkalt etter seg?

Portrettfoto av Fridtjof Nansen med hatt

Foto: Nobel Foundation Archive

I år er det 100 år siden Fridtjof Nansen mottok Nobels fredspris. Gullmedaljen og alle hans andre medaljer er utstilt i Historisk museums myntkabinett.

Denne kvelden får du høre både om hans humanitære innsats og om veien frem mot Gustav Vigelands design av medaljen. Det er utstillingssjef ved Nobels fredssenter, Nina Frang Høyum, direktør ved Vigelandsmuseet Jarle Strømodden, og professor Håkon Roland fra Kulturhistorisk museum som forteller hver sin bit av denne helt spesielle medaljens historie.

Praktisk informasjon

Foredraget er inkludert i museumsbillett til Historisk museum. Se priser og planlegg ditt besøk.

Gå til påmelding

Om Oslo Peace Days

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, PRIO og Universitetet i Oslo jobber med fred og menneskerettigheter på ulike måter.

Hver desember slår vi oss sammen og arrangerer Oslo Peace Days, en arena der alle inviteres til å diskutere og lære mer om disse viktige temaene.

Se fullt program for Oslo Peace Days 2022

Publisert 18. nov. 2022 04:43 - Sist endret 18. nov. 2022 04:43