English version of this page

UiOs menneskerettighetspris 2022

Storstilt feiring av årets vinner av Universitetet i Oslos menneskerettighetspris, Andrea Petö.

Portrettbilde av Andrea Petö

Foto: Central European University

Professor Andrea Pető ved Central European University får prisen for sitt forsvar for akademisk frihet og institusjonell autonomi.

Petö representerer fagområder vi har sett angripes når europeiske regimer går i mer autoritær retning, og har gjennom sitt arbeid også vist hvordan angrepene på den akademiske friheten får konsekvenser spesielt for kvinners og LHBT-personers rettigheter.

Program for prisutdelingen

• Velkommen og åpning av Oslo Peace Days ved rektor Svein Stølen
  • Musikk ved Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen

• Introduksjon av prisvinner ved leder av priskomiteen, prorektor Ase Gornitzka

• Prisvinners tale
  • Musikk ved Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen
  • Eitinger-samtalen: Prisvinner samtaler med direktør og ansvarlig redaktør ved Kilden, Linda Rustad
  • Prisutdeling ved rektor Svein Stølen

Etter prisutdelingen er alle velkommen til mottakelse i Domus Bibliotheca.

Praktisk informasjon

Både prisutdeling og mottakelse er åpne for alle, men krever påmelding på forhånd.

Gå til skjema for påmelding

Petö og kampen for akademisk frihet

Prisvinner Andrea Petö holder i tillegg foredrag ved to seminarer under Oslo Peace Days, som også er åpne for alle. Les mer og meld deg på via følgende lenker:

Om Oslo Peace Days

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, PRIO og Universitetet i Oslo jobber med fred og menneskerettigheter på ulike måter.

Hver desember slår vi oss sammen og arrangerer Oslo Peace Days, en arena der alle inviteres til å diskutere og lære mer om disse viktige temaene.

Se fullt program for Oslo Peace Days 2022

Publisert 2. nov. 2022 10:23 - Sist endret 2. des. 2022 16:13