Et politisk-psykologisk blikk på verden med Trump

Hva skjer når USAs mektigste mann spiller på frykt og følelse av avmakt?Hvordan blir det når mennesker utestenges og marginaliseres og det skapes avstand mellom «oss» og «dem»? Innlederne tar for seg politisk ledelse og strategier fra et psykologisk perspektiv og ser på menneskerettighetsbrudd og internasjonale forpliktelser i en verden med Trump.

Under valgkampen og i den første delen av sin presidentperiode har USAs president spilt på frykt og følelse av avmakt. I dette bildet inngår krenkende anklager mot store grupper av mennesker og opptegningen av dystre "oss" og "dem"- bilder. Trump har mer enn antydet at alle midler kan tas i bruk for å oppnå politiske mål – inkludert grove menneskerettighetsbrudd.

Dette er utgangpunktet for innlederne, som inntar et politisk- psykologisk blikk på hvordan verden ser ut med Trump som president i USA. De retter blikket mot respekt og oppfyllelse av internasjonalt vedtatte konvensjoner og forpliktelser. Faglig ansvarlig er Nora Sveaass.

Torturforbudet utfordres – nok en gang

ved Nora Sveaass, førsteamanuensis, Psykologisk Institutt, UiO

Politisk ledelse og identitetsentreprenørskap

ved førstemanuensis Sigrun Marie Moss, Psykologisk Institutt, UiO

Høyrepopulisme, marginalisering og hat

ved Karl Eldar Evang, spesialist i klinisk psykologi

Trumps utenrikspolitikk - Hvordan kan psykologisk kunnskap bidra til internasjonalt diplomati?

ved Ragnhild Dybdahl førsteamanuensis, Institutt for sosialfag, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Ordstyrer: Inger Skjelsbæk, førsteamanuensis Psykologisk institutt, UiO

Velkommen!

Arrangementet blir også strømmet i Morgenbladet Portalen og på UiOs nettsider.

Publisert 27. mars 2017 17:44 - Sist endret 19. apr. 2017 08:15