Valg i India våren 2019

Verdens største valg finner sted når India holder valg til Lok Sabha, underhuset i generalforsamlingen, i perioden 11. april til 19. mai 2019. Her er noen av UiOs eksperter på indisk politikk og kultur.

Navn Tlf Stilling Fagfelt Utvalgte mediebidrag
Francesca Refsum Jensenius 91573512 Førsteamanuensis, Institutt for statsvitenskap Valg og valgmønstre i India, ulikhet, kvinners situasjon.

ThePrint: This data shows why Indian MPs don’t truly represent their people

EKKO intervju (11.01.19) om kvinner og likestilling

NRK Nyhetsmorgen 2019

Guro W. Samuelsen 41104558 Førstelektor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk Indias politiske kultur og system, inkl partisystemene i delstatene og hvordan de politiske partiene fungerer i praksis. Kjønn og religion. Kaste og politikk.

Nrk.no: Indisk minister til turister: - Ikke gå med skjørt

Vårt Land: Ytterliggående hinduprest til topps

Kenneth Bo Nielsen 94540319 Førsteamanuensis, Sosialantropologisk instituttSosialantropologisk institutt Sosiale bevegelser, landrettigheter, indisk politikk.

Vårt Land - Demokratisk jubileum med bismak

VG: Spent situasjon mellom Kina og India

Kalle Moene 22855130 Professor, Økonomisk institutt Økonomisk ulikhet i  India. India i verden.

DN: Konkurranse på liv og død

Dagbladet: En kur mot ulikhet og fattigdom

Kathinka Frøystad

22854790 Professor, Institutt for kulturstudier og orientalske språkInstitutt for kulturstudier og orientalske språk Religion og politikk, hindunasjonalisme, hellige kuer

Nrk.no: Indias voldtektsdrap på Twitter

Klassekampen: Viktig masseprotest

Nrk.no: Indisk minister til turister: - Ikke gå med skjørt

Vårt Land: Ytterliggående hinduprest til topps

Arild Engelsen Ruud 99533823 Professor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk India i verden. Forholdet til nabolandene. India som global stormakt. India og Norge. India/Pakistan-forholdet, inkl. Kashmir-konflikten. Sør-Asia.

Klassekampen: Vekker sterke følelser

Stadig flere kriminelle politikere i Sør-Asia (video)

Dan Banik 93696583 Professor, Senter for uvikling og miljø (SUM)Senter for utvikling og miljø (SUM) Politikk og utvikling. Styresett og demokrati. Fattigdomsreduksjon, bærekraftsmålene, matsikkerhet, rettigheter, bedrifters samfunnsansvar. Hvorfor klarer ikke rike India å bekjempe kronisk underernæring?
Torkel Brekke 22844841 Professor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk Politisk kultur i Sørasia. Religion og ekstremisme.

Aftenposten: Kan det bli krig i Sør-Asia?

VG: religion og trosfrihet under press

Jostein Jakobsen 41473961 Stipendiat, Senter for utvikling og miljø (SUM) Politisk økologi, utvikling, stat og makt. Landbruk, matsystemer, sosiale bevegelser. Kuas justis i India
Moumita Sen 22855104 Postdoktor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk Sosiale medier og politikk. Religion og politikk. Kvinnerettighetsbevegelsen. Kunst og populærkultur og valget i India. Den indiske grøsserserien Ghoul på Netflix (en kritikk av Indias politiske regime). Cricket.

Dagbladet

YouTube-video om gudinnen Durga

Vera Lazzaretti  22854776 Postdoktor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk Hinduisme, religion og politikk. Tempelpolitikk. Statsminister Narendra Modi fra 2014-2019.

Tips oss dersom du vet om flere som burde stå på denne listen.

Flere ekspertlister

Lister over forskere i relasjon til andre temaer

Pressekontakter ved UiO

Publisert 1. apr. 2019 10:48 - Sist endret 20. mai 2019 08:47