Ekspertliste: Det amerikanske presidentvalget 2016

Liste over forskere med relevante fagfelt i forbindelse med nominasjonsprosessen og valget i USA 2016.

Navn Stilling Fag Relevante fagfelt
Hallvard Notaker Førsteamanuensis Historie Politisk kommunikasjon, valgkamphistorie, USAs historie, "amerikanisering"
Hanne Hagtvedt Vik Førsteamanuensis Historie Amerikansk og norsk utenrikspolitikk.  Internasjonalt samarbeid gjennom oganisasjoner som FN, ILO og Verdensbanken. Transnasjonal politisk aktivisme, folkerett, menneskerettigheter og utviklingshjelp.
Kjell Lars Berge Professor Retorikk og språklig kommunikasjon Politisk kommunikasjon
Johan L. Tønnesson Professor Retorikk og språklig kommunikasjon Sakprosa
Nils Axel Nissen Professor Litteraturvitenskap Amerikansk litteratur
Mark Luccarelli Førsteamanuensis Kulturstudier Nord-amerikanske kulturstudier.  Amerikanske politiske ideologier. Amerikansk utenrikspolitikk.  Transnasjonale miljøstudier og urbane studier.
Gunn Enli Professor Medier og kommunikasjon Sosiale mediers innflytelse på agendasetting i valgkamper
Ole Jakob Løland Stipendiat Teologi Religiøs retorikk i amerikansk politikk
Sigrun Marie Moss Førsteamanuensis Psykologi Politisk psykologi
Jonas R. Kunst Postdoktor Psykologi Politisk psykologi
Lotte Thomsen Førsteamanuensis Psykologi Politisk psykologi
Kjetil Storesletten Professor Økonomi Han har blant annet forsket på ulikheten i det amerikanske samfunnet, og arbeidsmarkedet.
Kalle Moene Professor Økonomi Ulikhet og samfunnsmodeller
Bård Harstad Professor Økonomi Internasjonale klimaavtaler. Amerikansk økonomi, og samspillet mellom økonomi og politikk.
Benedicte Bull Professor Statsvitenskap Internasjonal økonomi og Latin-Amerika. Latinamerikanerne i det amerikanske samfunnet.
Målfrid Braut-Hegghammer Førsteamanuensis Statsvitenskap Internasjonal politikk, kjernevåpen og sikkerhet, deriblant Midtøsten
Tora Skodvin Professor Statsvitenskap Kjenner amerikansk politikk særlig i et klimaperspektiv
Dag Harald Claes Professor Statsvitenskap Internasjonal energipolitikk
Tom Christensen Professor Statsvitenskap Valg i USA generelt
Erik Oddvar Eriksen Professor Statsvitenskap EU som spesialfelt. Forsker også på hvordan politiske meninger oppstår i det offentlige rom
Øyvind Østerud Professor Statsvitenskap Demokrati, styresett, nasjonalisme og geopolitikk
Bjørn Erik Rasch Professor Statsvitenskap Valgsystemet og presidentvalg, amerikansk politikk

Flere?

Tips oss dersom du vet om flere som burde stå på denne listen.

Flere ekspertlister

Lister over forskere i relasjon til andre temaer

Pressekontakter ved UiO

Publisert 16. okt. 2019 09:37 - Sist endret 11. nov. 2019 14:33