Publisert 31. okt. 2018 07:30

Oslo er en av de fredeligste byene i verden, ledende innen freds- og menneskerettighetsforskning og ikke minst; byen der Nobels fredspris deles ut. Det Norske Nobelinstitutt, Universitetet i Oslo (UiO), Oslo kommune og Nobels Fredssenter går sammen om å invitere til Oslo Peace Days fra 5. til 12. desember.

Fra venstre: Kristel Skorge og Berit Kolberg Rossiné. Foto: Privat (Skorge) og Finn Oluf Nyquist (Rossiné).
Publisert 23. okt. 2018 12:00

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Berit Kolberg Rossiné som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt og Kristel Skorge som direktør for forskningsadministrasjon ved UiO.

Publisert 8. okt. 2018 13:54

Statsbudsjettet inneholder ikke de nødvendige bevilgninger til å sikre vikingskipene.  – Regjeringen gambler med fremtiden til Norges mest ikoniske kulturarv. Vikingskipene er i en prekær situasjon og trenger umiddelbar sikring, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 8. okt. 2018 10:34

Regjeringen gambler med fremtiden til Norges mest ikoniske kulturarv. Vikingskipene trenger umiddelbar sikring, men prioriteres likevel ikke i statsbudsjettet for 2019.

UiOs velkomstseremoni
Publisert 26. sep. 2018 15:01

Universitetet i Oslo (UiO) går opp 25 plasser på rangeringen Times Higher Education og er nå rangert som nummer 121 av alle verdens universiteter. Plasseringen er den beste noensinne på denne rangeringen.

Publisert 21. sep. 2018 08:30

Oslo kommune, Universitetet i Oslo, Det Norske Nobelinstitutt og Nobels Fredssenter inviterer byens befolkning til å være med å feire Oslo Peace Days en hel uke i desember.

Publisert 20. sep. 2018 10:08

Nora Sveaass har gjennom hele sin karriere nedlagt et enestående og meget viktig arbeid for å bekjempe tortur og i behandling av ofre for tortur. Sveaass er professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Khronos redaksjon i arbeid. Foto: Ketil Blom/Khrono
Publisert 11. sep. 2018 10:49

UiO vil innlede samtaler med OsloMet med sikte på et samarbeid om driften av Khrono for en tidsavgrenset periode med en betinget intensjon om videreføring.

Gøteborg-professor Claes Ohlsson
Publisert 15. aug. 2018 13:05
Studenter som danser på den internasjonale kulturaften
Publisert 26. juli 2018 15:17

Fredag 27. juli arrangerer Den internasjonale sommerskole ved Universitet i Oslo internasjonal kulturaften på Chateau Neuf. Studenter fra hele verden vil presentere smakebiter fra sine kulturer, i form av sang, dans, litteratur, nasjonaldrakter og mat.

Bilde fra velkomstseremonien på Universitetsplassen
Publisert 19. juli 2018 11:34

UiO har søkerrekord i år med nesten 20 000 førstevalgssøkere og kampen om plassene spisser seg nå til på stadig flere studier. De mest populære studiene, med høyest poenggrense, er medisin, psykologi, odontologi, rettsvitenskap og digital økonomi og ledelse.

Publisert 19. juni 2018 16:12

Universitetsstyret har tirsdag 19. juni utpekt vinnerne av Forskningsprisen, Utdanningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2018. – Vinnerne belønnes for fremragende innsats, og de er en inspirasjon for alle oss som jobber på Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 24. mai 2018 10:14

Universitetet i Oslo (UIO), Institutt for energiteknikk (IFE) og Handelshøyskolen BI (BI) har signert en avtale om å styrke forskningssamarbeidet i Oslo-regionen innenfor energisektoren. Målet er å etablere et langsiktig og strategisk samarbeid mellom partene for nye forskningsprogrammer og utdanning som omhandler energi.

Publisert 3. mai 2018 12:36

Ansettelse av ny direktør for UiO:Livsvitenskap er sluttført. Carl Henrik Gørbitz har takket ja til stillingen som direktør for satsingen. Han tiltrer 1. august.

Publisert 19. apr. 2018 11:30

Aldri før har så mange søkt seg til UiO.  Nesten 20000 søkere har UiO som sitt førstevalg. Digital økonomi og ledelse er for annet år på rad det mest populære teknologistudiet på UiO. På topp troner profesjonsstudiet i psykologi med 17 førstevalgssøkere per plass.

Publisert 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.