Internasjonal kulturaften på Chateau Neuf

Fredag 27. juli arrangerer Den internasjonale sommerskole ved Universitet i Oslo internasjonal kulturaften på Chateau Neuf. Studenter fra hele verden vil presentere smakebiter fra sine kulturer, i form av sang, dans, litteratur, nasjonaldrakter og mat.

Studenter som danser på den internasjonale kulturaften

Den internasjonale kulturkvelden er et årlig høydepunkt på sommerskolen ved Universitetet i Oslo. Foto: UiO/Mantas Grigaliunas

Internasjonale kulturaften er blant av sommerskolens absolutte høydepunkter. Studenter fra mer enn 30 land vil presentere sin kultur på stands og by på underholdningen med inntrykk fra alle verdensdeler.

– Innholdet av denne kulturaftenen er helt og holdent skapt av våre studenter selv. Arrangementet er på mange måter en gave fra studentene tilbake oss på Universitetet og til Oslos borgere. Gjennom sin glede over å dele av egen kultur kommer hele verden til syne her i Oslo sentrum, sier sommerskolens direktør Nita Kapoor.

Under forberedelsene yrer det av liv i Storsalen på Chateau Neuf. En mexicansk studentgruppe forbereder til dans, med sombreros og lange skjørt, og sier de ønsker å dele noe som er «typisk men ikke stereotypisk» for mexicansk folketradisjon. Mange av gruppene har fått støtte fra sine respektive ambassader i Oslo. De russiske studentene har fått hjelp fra den norsk-russiske forening i Oslo til å forberede sin del av underholdningen og gleder seg til å fremføre sanger alle russere har et forhold til.

– Den internasjonale kulturaftenen en flott måte å avslutte sommerskolen på, sier kveldens konferansier, Christiana Kallon fra Sierra Leone.

Hennes med-konferansier Rebecca Jeanne Pedersen fra USA, er enig, og legger til:

– Det er en fin mulighet for studentene til å gi et ansikt til sin egen kultur. Mange har oppdaget at kulturelle uttrykk de selv tar for gitt kan være utrolig spennende for noen fra et annet samfunn.

Chateau Neufs dører åpner fredag 29. juli, kl. 19:00 med stands med mat og informasjon fra ulike land. Kl. 20:30 blir det forestilling med sang og dans i Storsalen.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

For nærmere informasjon om arrangementet, ta kontakt med:
Nita Kapoor, Direktør for ISS: tlf. 902 08 070, Epost: nita.kapoor@iss.uio.no
Hedda Susanne Molland, konsulent: tlf. 952 66 129, Epost: hedda.molland@gmail.com

Den internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo har eksistert siden 1947 og holder kurs over seks uker hver sommer. I 2018 er det 550 studenter fra 90 land representert. Se sommerskolens hjemmeside.

Publisert 26. juli 2018 15:17 - Sist endret 26. juli 2018 15:17